Львівська облрада розгляне питання про вшанування пам’яті та беатифікацію отця Франциска Бентковського

На засіданні постійної комісії з питань культури , історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації депутати Львівської обласної ради заслухали звернення голови ГО «Християнська Україна» Мирослава Данилківа щодо сприяння у відновленні вшанування пам’яті і початку процесу беатифікації отця Франциска Бентковського.

Зокрема, у зверненні Мирослав Данилків зазначив, що на парохії у селі Жулин Стрийського району 14 років служив о. Іван Сивак – капелан Львівського крайового братства ветеранів ОУН-УПА та активний член громадської організації «Християнська Україна».

«У 2008 році о. Іван, з благословення Єпарха Стрийського кир Юліана Ґбура, порушив питання про відновлення пам’яті священика мученика Франциска Бентковського РКЦ, що був закатований у роки II Світової війни. О. Іван, керуючись архівними документами та спогадами місцевих жителів, організував день пам’яті о. Франциска, на який прибули священики РКЦ і УГКЦ, місцеві парафіяни. Однак ця миротворча релігійна місія викликала невдоволення деяких місцевих жителів, що спричинило конфлікт, який триває і досі. Проте члени ГО «Християнська Україна» сподіваються, що непорозуміння невдовзі вичерпається, а тому вони висловлюють прохання до Владик та представників влади відновити вшанування пам’яті та розпочати процес зарахування о. Франциска Бентковського до лику блаженних з нагоди 70-річчя з дня його мученичої смерті», – йдеться у зверненні, пише прес-служба ЛОР

Заслухавши це звернення, члени комісії ухвалили рішення про доручення депутатові обласної ради Івану Грицьківу детально вивчити це питання та доповісти про нього на наступному засіданні комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: