Перевізники продовжують відверто нехтувати Правилами надання послуг пасажирського транспорту (відео)

Чергове дежавю довелось відчути вчора, 3 липня, коли в якості пасажира я скористався послугами 44 маршрутки (ВС1048АА). Це виявився той самий автобус, водія якого покарали доганою за безпідставні та передчасні припинення руху, за результатами мого звернення до управління транспорту та зв’язку ЛМР. Стало цікаво, як поводитиме себе водій, адже час вже був пізній (21 година) і міг статись «рецидив» порушення.

Забігаючи на перед, скажу, що водій справно виконав рейс, адже моя зупинка неподалік від кінцевої. Що правда, весь час він оглядався назад, поглядом рахуючи пасажирів, які залишались в салоні. Напевне водієві вже дуже кортіло їхати в гараж. Тому не буду стверджувати чи поїхав він після цього на ще одне коло, але хочеться сподіваюсь, що таки поїхав.

Якщо ж з водієм все не так складно, не враховуючи надто різкі зміни швидкості руху і таке ж різке гальмування, то загальна якість послуг, що надаються у цій маршрутці, дуже далека навіть від оцінки "задовільно". Додам також, що на відзнятому відео помітно, як не просто втриматись на ногах (у вертикальному положенні) за такого, м’яко кажучи, "агресивного" стилю їзди.

Говорячи про загальну чистоту та належне інформаційне оформлення, відповідно до Порядку оцінювання якості надання послуг, затвердженого наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР від 13.06.2014р. №207, цей автобус потребує неабиякого ремонту та прибирання. Це стосується підлоги, крісел, оббивки салону, чистоти вікон, трафаретів, інформації в салоні та ззовні (список можна продовжувати). До речі законодавчі вимоги щодо цих елементів транспортних засобів чітко виписані, зокрема у Правилах надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, Правилах експлуатації колісних транспортних засобів. Напевне ці документи вато було б перечитати перевізникам, в тому числі й ПАТ "Львівське АТП-14630", ЩЕ РАЗ, аби нарешті зрозуміти "Що ж вони порушують? ".

Повернемось до початку. Ще 22 травня 2014 року я звертався до управління транспорту та зв’язку (УТіЗ), щодо неналежної поведінки водія та недотримання графіку руху. Проте, я не писав про бруд в салоні та інші речі, адже сподівався, що це все "помітять" під час перевірки. У зверненні я просив провести перевірку діяльності ПАТ «Львівське АТП 14630» на автобусному маршруті №44 на предмет додержання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень, норм та стандартів на автомобільному транспорті. Я б сказав, що це було своєрідним тестом як для керівництва УТіЗу, так і для перевізника, який вони не пройшли. Так, водія покарано, але на цьому вирішили зупинитись. А от якби справді перевірили цей маршрут, то на сьогодні над усуненням цих ганебних порушень вже б "потів" перевізник.

Учасник ГР «За якісний транспорт» Сергій Черешньовський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: