Росія вже підготувала план вторгнення в Україну, - ЗМІ

Росія вже розробила план дій "миротворчих військ" на сході України. Зараз ведуться переговори щодо дати вторгнення російських "миротворців"

Про це повідомило джерело в МЗС Росії, передає «Укрінформ».

«Зараз розпочалися заново переговори, виходячи з ситуації (на сході України - ред.), яка є. Наше завдання - домовитися про введення «миротворчих військ» (на територію України - ред.), де 60% буде наших (російські війська - ред.). План дій з цього питання вже вироблений», - сказав представник російського МЗС.

За його словами, "миротворча місія" в Україні планується під егідою ООН і ОБСЄ. Проте конкретні строки можливого початку "миротворчої операції" він не назвав, зауваживши, що усе залежить від результатів переговорів, на яких обговорюватимуться і уточнюватимуться усі деталі.

«Щодо строків, поки із цього приводу питання уточнюватиметься, тому що будуть ще коригування. Усе залежить від деяких розмов на переговорах», - відзначив представник МЗС і додав, що миротворча операція проводитиметься на усій території Луганської і Донецької областей.

Водночас повідомив, що «миротворчі війська» включатимуть не лише військовослужбовців, але і «певну військову техніку».

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що Росія планує здійснити нову спробу дестабілізації ситуації в 8-ми регіонах України у вересні-жовтні.

За його даними, наразі біля українського кордону поблизу Луганської, Донецької, Чернігівської областей та в Криму зосереджено приблизно 40 тис. одиниць військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: