У Львові відкрили інтерактивний ігровий простір (фото)

Сьогодні стартувала виставка «Інтерактивний ігровий простір», створена Центром МедіаМистецтв WRO (Вроцлав, Польща), яка буде проводитись у приміщенні Львівського Палацу Мистецтв, повідомили у прес-службі ЛМР.

Як розповіли організатори, в рамках виставки відвідувачі зможуть поекспериментувати з сучасними динамічними мультимедіа.

«Дякуємо усім, що завітали на наше свято. Для нас це надзвичайна подія, про яку ми мріяли з моменту, коли вперше її побачили в Любліні», - розповів Юрій Гнатковський, директор Львівського Палацу Мистецтв.

«Черговий раз ми зібрались у Львові в рамках проекту «Європейська столиця культури 2016». Разом зі Львовом ми підписали угоду про партнерство, з минулого року ми мали багато взаємних візитів митців Вроцлава та Львова і цього разу ми представляємо нашу першу велику спільну працю. Ще з минулого тижня ми розмовляли про співпрацю у рамках цього проекту з представниками культурних організацій Львова та Вроцлава і дуже тішимося з того, що є гарні перспективи у такого партнерства», - наголосив Кшиштоф Май, директор Центру Європейська столиця культури Вроцлав-2016.

Виставка складається  з шести інтерактивних інсталяцій. У кожній із них учасник матиме змогу відчути себе творцем, докласти своїх зусиль та фантазії до створення чогось нового.

  • Малювання світлом - де кожен рух має свою форму, колір та звук.
  • Фактури - від дотику до справжньої води, кори, каміння, моху, трави, водяної пари та інших природних матеріалів, відразу виникає відповідне природне явище, процес чи елемент, що з’явиться на екрані.
  • Інтерактивна платформа - кольорові майданчики, які насправді є  клавішами великого інструменту, отже – кожен крок матиме звук, і можна буде створи свою музику.
  • ЧервонийЗеленийСиній - потрібно зняти взуття та увійти у різнокольоровий лабіринт, калейдоскоп допоможе отримати решту кольорів з трьох основних –  червоного, синього та зеленого.
  • Чарівники - учасники малюватимуть персонажів, про яких розповідатимуть у вірші.
  • Кінко - добірка польської авторської анімації (мультиків), яку стерегтиме інтерактивний пес!

100_6994 100_7006 100_7007 100_7012 100_7020 100_7035 100_7051

Біля кожної інсталяції працюють волонтери, які все пояснять та допоможуть бавитися й творити.

«Сьогодні ми відкриваємо мистецький проект для дітей та дорослих, який представляє дуже інтерактивну та інноваційну виставку. Дякую усім, хто був залучений до організації виставки. Цей проект створювався впродовж довгого часу й мав на меті показати нові можливості для інтеракції та комунікації через мистецтво. Ця виставка є дуже важливою для нас, адже вона - це наступний крок до співпраці між нашими містами», - зазначив Пьотр Краєвскі, мистецький директор ВРО Арт-центру (Вроцлав).

«Минулого року був підписаний договір про співпрацю між Мистецькою радою «Діалог» та Європейською столицею культури. У нас є чудова нагода показати українську сучасну культуру в Польщі, наше сучасне мистецтво, літературу, кіно й театри. Окрім того маємо чудову можливість співпрацювати з польськими колегами. Це є приклад дуже якісного культурного імпорту і дуже сподіваємось, що такого імпорту-експорту побільшає», - зазначив Сергій Петлюк, керівник мистецької ради «Діалог».

Відвідувачі мають змогу малювати світлом, проектувати реальність на екран, створити власний музичний твір, крокуючи по майданчику, поблукати у кольоровому лабіринті, випробувати свою фантазію, побачити добірку польської авторської анімації (мультфільмів), аніматори допомагатимуть у цьому.

«Ми розпочинаємо дуже великий дворічний цикл дуже різної та насиченої програми Вроцлава і Львова, як Європейської столиці культури. Тому що Львів визнано офіційним партнером Вроцлава. Це була наша спільна програма, проектів буде дуже багато, починаючи від кінопроектів, театральних постановок та інших цікавих речей. Акцент поставлено на освіту, на культурно-соціальні та соціально-мистецькі проекти. Ми тільки починаємо цю дуже довгу дорогу і її вершиною буде 2016 рік, коли окрема програма Львова буде представлена у Вроцлаві», - додала Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР.

Виставка працюватиме з 4 липня до 31 серпня за адресою: Львівський Палац Мистецтв, вул. Коперника, 17, з вівторка до п’ятниці, з 13.00 до 19.00 год., та у суботу і неділю, з 11.00 до 18.00 год. Вихідний – понеділок.

Вартість квитка на одну особу – 15 грн, на групу від 4 осіб – 10 грн./особа.

Організаторами виставки є польський центр МедіаМистецтв WRO, Львівський Палац мистецтв та управління культури ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: