Університет ініціює необхідність впровадження стратегічного планування

У Львові сьогодні представлять скандальну виставу на основі подій в Україні
Вже сьогодні у Львові представлять скандальну виставу на основі подій в Україні. Про це під час прес-конференції розповів російський поет Андрій Орлов Орлуша, інформує Дивись.Інфо.

4 липня 2014 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» відбулась серія презентацій з питань стратегічного планування та стратегічного маркетингу в академічній установі. Захід було проведено в рамках презентації результатів першого в історії України пілотного проекту із зовнішньої незалежної оцінки якості правничої освіти.

Міжнародний експерт з питань юридичної освіти, доктор права Ділейн Свенсон подякував керівництву Університету та юридичного факультету за надання можливості провести оцінку якості їхньої роботи. Він зазначив, що експертів вразили репутація та імідж юридичного факультету і тепер вони можуть впевнено говорити, що це одна з найпотужніших правничих шкіл України. Однак, для просування юридичного факультету на передову європейської освіти необхідне подальше вдосконалення, розвиток власної філософії, розкриття великого потенціалу, як наукового так і педагогічного. Експерти надали низку рекомендацій, які базуються на європейсько-українському досвіді покращення якості правничої освіти.

Декан юридичного факультету Університету професор Андрій Бойко пообіцяв детально ознайомитись з оцінкою експертів та їхніми рекомендаціями, аби правнича школа Львівського національного університету імені Івана Франка змогла вийти на новий рівень розвитку і впевнено рухатись цим достатньо складним, але необхідним шляхом.

Серед першочергових завдань, які потребуватимуть особливої уваги як юридичного факультету, так й Університету в цілому, команда міжнародних та українських експертів визначила необхідність стратегічного планування розвитку вищого навчального закладу для ще більшого підвищення його конкурентоздатності в умовах ринкових відносин.

Професор польського права та експерт з питань стратегічного планування й розвитку закладів освіти у Польщі доктор Томаш Сіньов в інтерактивному форматі поділився з учасниками досвідом стратегічного планування в академічній установі. «Світ змінюється, змінюється надзвичайно швидко і в певний період юридичним школам України доведеться жорстко конкурувати з іншими установами, які виховують висококваліфікованих правників. Аби бути конкурентоспроможними вам важливо розробити належну стратегію розвитку. Так, це буде не легко, але ще важче впровадити її в життя». Томаш Сіньов запропонував шляхи планування стратегії розвитку правової школи та методи її реалізації. «Мета – спровокувати ланцюговий ефект. Тільки після цього ми зрозуміємо, що поставлених цілей таки вдалося досягти», - зазначив польський професор.

Також учасники заходу ознайомились із інструментарієм стратегічного маркетингу для публічних закладів освіти, який презентував експерт Сергій Лилик.

По завершенні обговорень керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон подякував Університету та одній із найдавніших європейських правничих шкіл – юридичному факультету за співпрацю та лідерство. Він зазначив, що протягом трьох років проект надає експертну підтримку процесу реформування правничої освіти в Україні, співпрацюючи з Міністерством юстиції, Міністерством освіти і науки, низкою правничих шкіл. Це нині надзвичайно важливо, адже лише якісна юридична освіта є запорукою успішної професійної кар’єри правників загалом та суддів і прокурорів зокрема. Пан Вон висловив впевненість, що отримана інформація про ключові деталі стратегічного планування та позитивний досвід його впровадження сприятимуть Львівському національному університету розпочати програму прогресивних перетворень і очолити загальнонаціональний процес модернізації правничої освіти відповідно до вимог та потреб правової держави у новій якості правників.

Прес-центр Львівського національного університету імені Івана Франка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: