Порошенко розпорядився вжити всіх заходів для звільнення льотчиці Савченко

Президент України Петро Порошенко вимагає здійснити невідкладні заходи щодо повернення в Україну громадянки України Надії Савченко.

Відповідне розпорядження глава держави підписав сьогодні, 9 липня, передає прес-служба президента.

Зокрема Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України невідкладно «вжити із залученням відповідних державних органів України всіх можливих заходів щодо безумовного звільнення російською стороною громадянки України Надії Савченко з-під варти та її повернення в Україну».

Також МЗС має «звернутися до міжнародних організацій, іноземних держав із вимогою засудження систематичного порушення Російською Федерацією на території України прав і свобод громадян України, а також стосовно застосування всіх можливих дипломатичних, політичних, економічних заходів щодо посилення тиску на Російську Федерацію для нейтралізації та попередження реальних і потенційних загроз порушень нею загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

«Запропонувати ГПУ разом з СБУ невідкладно провести перевірку обставин вивезення Надії Савченко з України до Російської Федерації і за результатами вжити необхідних заходів реагування, в тому числі щодо притягнення в установленому порядку до відповідальності винних осіб. Про хід виконання цього Розпорядження доповідати щоденно», - йдеться в документі.

Нещодавно представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України, захопили у полон військовослужбовця Збройних Сил України Надію Савченко і доправили її до Росії. Сьогодні стало відомо, що Савченко тримають в СІЗО російського міста Воронеж. В Росії Савченко звинувачують у співучасті у вбивстві російських журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: