Садовий хоче, щоб депутатів стало менше

Львівщина готується до ХІІІ Міжнародного Економічного Форуму

Сьогодні на сесії міської ради було озвучено пропозицію щодо прийняття відповідних рішень по зменшенню кількості депутатів Львівської міської ради. Як зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, він також підтримує таку ініціативу. Однак, самостійно зменшити кількість депутатів Львівська міська рада може лише до 60 осіб. Аби ще зменшити кількість, мають бути прийняті відповідні законодавчі зміни на рівні Верховної Ради. Нагадаємо, зараз у міській раді Львова 90 депутатів, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Це моя принципова позиція, щоб ми у наших українських містах мали менше депутатів. Треба брати приклади з розвинених країн світу, де депутатів є на порядок менше. Відповідно до сьогоднішнього законодавства, у Львові може бути від 60 до 90 депутатів. Перед виборами депутати проголосували про збільшення кількості. Ми маємо сьогодні 90 депутатів. Я за те, щоб ми сьогодні мали 60 депутатів. Я буду звертатись до Верховної Ради, щоб на законодавчому рівні була проголосована зміна до законодавства, щоб суттєво зменшити кількість депутатів. Для такого міста, як Львів, цілком достатньо було б 20 депутатів – найбільш авторитетних громадян Львова. Щоб це були люди публічні, відомі, які б з честю представляли інтереси міста, які б могли бути хорошими дорадниками. Спитайте сьогодні громадян Львова, чи вони знають прізвища депутатів міської ради. Думаю, що 99% людей жодного прізвища не знає. Це показує рівень довіри. А сьогоднішні депутат вже 4 роки працюють.

Щодо депутатів Верховної Ради, якщо їх буде менше, то буде менше видатків з державного бюджету. Треба це все оптимізовувати. Має панувати здоровий глузд.

Проект ухвали юридичне управління спільно з управлінням «Секретаріат міської ради» опрацюють. Думаю, вони мають це опрацювати з Виборчою комісією, бо ця норма чітко прописана у законі про вибори. Ця ухвала буде винесена на розгляд, наскільки швидко це буде можливо зробити», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: