Окупанти і терористи на Сході України відлякують іноземних туристів від поїздок на курорти Львівщини, - Ситник

Війна у східних областях України негативно вплинула на економіку Львівщини. Підприємства, а саме: ТзОВ ГКК «Карпати», «Трускавецькурорт», корпорація «Енергоресурс-інвест», ДП «ЛДЗ «ЛОРТА», у порівнянні з першим півріччям минулого року значно зменшили обсяг виробництва та реалізації продукції (товарів, послуг) та зменшили відрахування платежів до державного і місцевих бюджетів, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник на нараді, яку він зібрав з цього приводу 10 липня. Зупинка і спад виробництва дає у перспективі зменшення надходження до бюджетів та збільшення рівня безробіття. Звертаючись до присутніх Йосиф Ситник наголосив, що ці проблеми потрібно вирішувати оперативно.

«У зв’язку з війною на східних теренах України та блокадою Російською Федерацією українського експорту на Львівщині зменшуються обсяги виробництва продукції, підприємства Львівщини втрачають іноземних туристів у карпатських курортах, – зазначив перший заступник голови ЛОДА, – тому, нам потрібно оперативно переорієнтовуватись на європейський ринок. Але якщо це ще можливо у плані виробництва, то у питанні туризму – іноземці не бажають їхати в країну, у якій є терористи. Це ще одна із причин чому ми повинні якнайшвидше успішно закінчити АТО».

Також Йосиф Ситник наголосив, що за підсумками наради буде відповідне доручення Департаменту міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА щодо звернення до Кабінету Міністрів України та МЗС у питанні сприяння експорту продукції виробництва Львівщини та реклами українських туристичних та курортних об’єктів за кордоном, зокрема Східній Європі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: