У Львові відкриють Дитячий центр здоров’я

Сьогодні, 11 липня, в Українському католицькому університеті відбулася зустріч представників органів влади, керівників дитячий лікувальних закладів та громадських організацій Львова з представниками канадського Фонду Анни Мазуренко.  Під час зустрічі було презентовано проект створення Дитячого центру здоров`я, повідомила прес-служба ЛОР.

Організатори заходу повідомили, що основним напрямом роботи центру буде консультація, діагностика, а також ефективне надання допомоги дітям з порушеннями розвитку та психічними захворюваннями.

Про основні проблеми у сфері психічного здоров`я дітей і підлітків розповів директор Інституту психічного здоров`я Українського католицького університету Олег Романчук. Намірами подальшої співпраці канадських партнерів у реалізації в Україні європейського та світового досвіду розвитку охорони здоров`я дітей поділився Ігор Бардин. Також слово було надано депутату Львівської обласної ради Олесю Старовойту, він зазначив, що опіка здоров`ям підростаючого покоління є дуже важливою, а також, що обов’язок держави – берегти і захищати здоров’я дітей, тому потрібно докласти усіх зусиль для реалізації проекту. Представники Фонду Анни Мазуренко задекларували намір викупити у Львові одну з комунальних будівель і  провести її реконструкцію та відповідне оснащення для потреб Дитячого центру здоров`я.

Також на зустрічі висловлювалися пропозиції щодо подальшої співпраці. Зокрема планується обмін досвідом у створенні центру з українськими колегами поділяться фахівців з міста Торонто (Канада) та міста Лос-Анджелес (США).

Наприкінці відбулася реалізація третьої фази проекту з доброчинної передачі обладнання для дитячих клінік Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: