Українські військові ніколи не обстрілювали сусідню державу, - МЗС

За даними сил антитерористичної операції, українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ.

Про це йдеться у відповіді МЗС України яку розміщено на офіційному сайті відомства.

"Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не обстрілюватимуть території сусідньої держави та житлових кварталів", - наголосили у МЗС.

У Міністерстві відзначили, що очікують від російських властей об’єктивності та неупередженості у своїх оцінках щодо причин трагічного інциденту у м.Донецьк Ростовської області та готові до співпраці в його розслідуванні.

"Хотіли б, щоб МЗС Росії врешті помітило і також висловило жаль з приводу вбивств терористичними озброєними формуваннями українських військовослужбовців та мирних жителів у східних областях України, засудило злочинні дії терористів, змусило їх припинити насильство", - відзначили у відомстві.

У МЗС наполягають, що російська сторона повинна зосередити увагу на виконанні взятих зобов’язань з деескалації ситуації в східних областях України, передусім, забезпечити належний прикордонний контроль для унеможливлення проникнення в Україну з території РФ бойовиків, озброєння, військової техніки.

"У цьому контексті висловлюємо протест у зв’язку із спробами вторгнення з території РФ воєнної техніки і найманців у районі українського населеного пункту Ізварино, що мали місце в ніч на 13 липня", - зазначили у міністерстві.

Українські дипломати закликали російську сторону припинити провокації, вплинути на терористичні збройні формування для зупинення насильства, від якого страждають також громадяни РФ, провести ретельне розслідування численних випадків порушення з території Росії українсько-російського кордону та притягнути винних до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: