Садовий не зробив жодного кроку, щоб відкинути сумніви про причетність до смороду, - Ситник

ЛМКП «Львівводоканал» до 18 липня повинно подати до Львівської обласної державної адміністрації перелік заходів щодо усунення неприємного запаху у м. Львові за обсягами та термінами їх виконання.

Цим було підсумовано засідання відповідної робочої комісії з цього питання, яке відбулося 14 липня під головуванням першого заступника голови ЛОДА Йосифа Ситника, повідомила прес-служба ЛОДА.

Присутній на комісії представник ЛМГО «Відродження “Знесіння” Богдан Попадюк зазначив, що у районі вул. Б. Хмельницького, де повітря є найбільш забруднене, середній рівень онкозахворювань є вищим  ніж в інших районах Львова. Громадський активіст відзначив, що неприємний запах у місті зазвичай появляється у нічний час та у вихідні і святкові дні, коли рівень контролю за забрудненням навколишнього середовища є мінімальним.

«Всі попередні спроби усунути проблему неприємного запаху у Львові нагадують замкнуте коло», – зауважив Йосиф Ситник і додав, що Львівська міська влада та Водоканал не зробили ще жодного кроку, щоб відкинути сумніви про свою причетність до смороду у місті.

«Львівводоканал повинен переглянути свої угоди з підприємцями, – продовжив перший заступник голови ЛОДА, – внести до них додаткові зобов’язання сторін і прописати чітку відповідальність за їх порушення. Обласна адміністрація, у свою чергу, звертатиметься до Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Кабінет Міністрів України із конкретними пропозиціями щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, які регулюють питання нейтралізації джерел каналізаційних викидів. Також місто повинно переглянути систему понаднормативних штрафів і значно збільшити їх».

Водночас Йосиф Ситник наголосив, що реакція на забруднення екології та завдання шкоди людському здоров’ю повинна бути жорстокіша.

Директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Ільків звернув увагу, що однією із причин львівського смороду є несанкціонований та неконтрольований вивіз каналізаційний стоків із підприємств. За його совами, немає ніякого обліку хто і куди ці відходи вивозить – це і є однією із фундаментальних причин забруднення екології.

«Нам потрібно проаналізувати перелік заходів Львівської міської влади та Львівводоканалу, які були прийняті з 2012 року щодо усунення смороду. Це дасть можливість зрозуміти у якому напрямку ми рухаємось і конкретизувати винуватців неприємного запаху у місті», – підкреслив А. Ільків.

За підсумками засідання робочої комісії було ухвалено Проект рішення, згідно з яким Львівводоканал до 18 липня повинен подати до ЛОДА інформацію щодо укладення договорів з підприємствами, які здійснюють понаднормативні викиди у міську систему каналізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: