Українські військові не мають техніки, щоб оборонятись у зоні АТО, - сестра військового

У Львові під військовою частиною на вул. Стрийській, де базується 80-й окремий аеромобільній полк 13-го армійського корпусу ЗС України, зібралися батьки та рідні військовослужбовців, які охороняють аеропорт в Луганську. Вони вимагають забезпечити бійців медикаментами, харчами та забрати поранених і загиблих.

За словами батьків, бійці уже близько двох місяців не отримують жодної допомоги та військової підтримки. «Ситуація там дуже складна. Катастрофічно не вистачає води, харчів. Хлопці домовились між собою, що будуть економити. Вони їдять один раз на день і цих харчів їм вистачить на три доби. У них немає медикаментів. Лежать десятки поранених, нема кому надати їм допомогу. Обіцяли, що гвинтокрили забиратимуть поранених – ніхто не забирає. Люди просто не виживуть в такій ситуації», – розповіла ZAXID.NET сестра військовослужбовця Оксана Томашук.

Вона розповіла, що в аеропорту лежать тіла загиблих солдатів і бійці не знають що з ними робити – не можуть їх там поховати, бо якась мати чекає свого сина додому.

«Хлопці кажуть, що за два місяці їм не надійшла жодна колона з допомогою. В обід я виходила на зв’язок, мені сказали, що їх далі продовжують обстрілювати з установок «Град». Боронитись вони не можуть», – зазначила Томашук.

За її словами, із медичних засобів залишилися лише джгути і бинти. Нема жодного медика. Нема ні знеболюючих, ні протизапальних засобів, ні антибіотиків. Вони надають допомогу один одному як вміють.

«Ми вимагаємо, щоб їм надали допомогу для того, щоб хлопці могли поїсти, попити і йти далі обороняти державу», – наголосила сестра військовослужбовця.

Батьків та родичів військовослужбовців пустили всередину військової частини, де їх прийняв заступник командира частини.

Однак пообіцяти батькам нічого не змогли, окрім того, що будуть доповідати вищому керівництву.

«Сказали, що вони не керують ротаціями та поставками провізії і нічим, по суті, допомогти не можуть», – розповіла сестра військовослужбовця.

Завтра батьки та рідні солдатів планують зустрітися з командиром військової частини. Якщо допомога до військових таки не надійде, то вони планують їхати до Києва і пікетувати Адміністрацію Президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: