У Львові розпочинаються роботи з пілотного проекту реформування міліції (відео)

З 1 липня у Львові підготовка та проведення експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ Головного управління МВС України у Львівській області. Сьогодні і завтра у місті працюватимуть робочі групи спільно із правозахисником Євгеном Захаровим для напрацювання концепції реформування міліції, яка, у відповідності до наказу міністра МВС Арсена Авакова, повинна бути розроблена до 31 жовтня цього року.

Про це сьогодні, 17 липня, на брифінгу повідомив правозахисник Євген Захаров та начальник ГУ МВС України у Львівській області Дмитро Загарія, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Захаров наголосив, що міліція Львівщини була обрана у якості експерименту із кількох причин, зокрема через те, що громадські організації Львівщини після Майдану із 16 кандидатів на пост начальника міліції області підтримали єдиного – Дмитра Загарію, якого у Львові тепер називають народним міліціонером.

Також, за словами Захарова, у Львові чи не найактивніша місцева громада, яка завжди підтримає правильні кроки із реформування, а Львівський університет внутрішніх справ також може долучитись до цього процесу ще на рівні навчання майбутніх міліціонерів.

Відтак, як повідомив Захаров, метою експерименту є проведення громадського аудиту наявних ресурсів львівської міліції та проведення попередньої оцінки змін, необхідних для реформування ОВС, включаючи зміни у правовому регулюванні. По-друге, ставиться за мету запровадження в діяльність ОВС окремих елементів community policing – роботи міліції, орієнтованої виключно на вирішення проблем громади.

Нарешті, від експерименту також очікується низка пропозицій щодо нової кадрової структури, показників роботи та критеріїв відбору, заснованих на результатах трьох соціологічних досліджень серед населення та правоохоронців Львівської області, проведення якого планується у серпні-жовтні 2014 року.

Окремим завдання експерименту стане пакет пропозицій для МВС щодо запровадження місцевої міліції та інновацій у сфері забезпечення прав затриманих осіб – від електронних терміналів реєстрації усіх відвідувачів райвідділів до надання дозволу затриманим особам, які поміщені до ізоляторів тимчасового тримання, користуватися телефоном.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: