Під час війни Колодій і Сех не повинні витрачати кошти на концерти і фестивалі, - "Батьківщина"

Голові Львівської
обласної адміністрації
п.І.Сех

Голові Львівської обласної ради
п.П.Колодію
Звернення.
Щодо економії коштів обласного бюджету та максимальної їх мобілізації для військових, учасників АТО

Наша держава переживає дуже складний період. На жаль жалоба не обминає ні одного дня. Війна забирає життя мирних людей, війна забирає життя наших воїнів – захисників. Крім того війна, яку розв"язала Росія руками своїх поплічників в Україні, виснажує і так напівпорожню державну казну.
Зараз кожен на своєму місці повинен подумати: чи зробив я все, що залежить від мене, щоб зупинити цю війну, щоб допомогти тим, хто ризикує життям і здоров»ям на передовій. .
Першим і основним завданням, яке терміново треба вирішити, є якісне забезпечення учасників АТО засобами захисту, медикаментами, продуктами харчування, різноманітним обладнанням та інвентарем.
Зустрічаючись та спілкуючись із людьми, рідні яких знаходяться в найнебезпечніших точках на Сході України, ми чуємо небезпідставні нарікання на відсутність багатьох важливо необхідних речей.
Безсумнівно, що більшість жителів Львівщини – підприємців, фермерів, лікарів, учителів, пенсіонерів, звичайних людей ¬– уже долучалися до збору коштів, таким чином вкладаючи свою лепту для підтримки наших військових. Але чи представники влади зробили все від них залежне, щоб знайти додаткове фінансування з місцевих бюджетів.
З метою стабілізації економічної ситуації в державі та раціонального використання державних коштів, Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 01.03.2014 № 65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету", голова Львівської обласної ради видав розпорядження від 31.03 2014 № 34 "Про економію бюджетних коштів», таке ж розпорядження від 31.03 2014 № 86/0/5-14 видано головою облдержадміністрації. Слід зауважити, що вартувало б не тільки декларувати, але і практично впроваджувати вищевказані розпорядження.

З огляду на скрутний час, беручи до уваги постійні звернення родичів мобілізованих солдатів і офіцерів із проханнями забезпечити всім необхідним, облдержадміністрації та обласній раді слід запровадити жорстку економію витрат. Обов"язково провести ґрунтовний аналіз усіх обласних цільових програм що фінансуються з обласного бюджету, і скоротити заходи департаментів та управлінь (розпорядників коштів), залишити тільки вкрай необхідні, вишукані кошти негайно перескерувати для потреб та підтримки військовослужбовців Львівщини.

Станом на 15.07.2014 р на Львівщині діє 48 цільових програм, які затверджені рішеннями обласної ради. З них 23 програми прийнятих за попередні роки та 25 цьогорічних програм. На виконання всіх програм передбачається виділити з обласного бюджету 169,1 млн грн.

Коли в країні вже кілька місяців триває війна, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада не повинні фінансувати програми та заходи, які не є пріоритетними на цей час, організовувати концерти, фестивалі, спортивні заходи, витрачати кошти на дослідження, опитування, круглі столи, конференції та ін. Бо кошти обласного бюджету – це кошти територіальної громади, яка зараз усіма силами шукає ресурси для допомоги учасникам АТО. Тому необхідно перерозподілені кошти віддати для людей, які є учасниками АТО.
Якщо ж буде вводитися надзвичайний чи воєнний стан – то неактуальними стануть питання фестивалів, турнірів, конференцій. Найголовніше – чи буде держава Україна, чи ні.

З огляду на це пропоную наступні кроки:
1. Провести інвентаризацію всіх обласних цільових програм і планів заходів департаментів та управлінь облдержадміністрації (розпорядників коштів) на 2014 рік, зокрема, проаналізувати виконані в І півріччі заходи, перевірити наявність відповідних документів про виконання.
2. Провести спільне засідання облдержадміністрації (керівники департаментів) та обласної ради (голови постійних комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності і з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради) щодо розгляду результатів інвентаризації і напрацювання шляхів оптимізації.
3. Провести засідання президії обласної ради, на якому обговорити пропозиції з оптимізації фінансового ресурсу програм та заходів.
4. Оприлюднити на офіційних сайтах облдержадміністрації та обласної ради результати інвентаризації та пропозиції щодо оптимізації коштів у рамках обласних цільових програм і заходів.
5. Облдержадміністрації підготувати на чергову сесію обласної ради ґрунтовні пропозиції щодо оптимізації фінансового ресурсу обласних цільових програм і планів заходів.
6. Призупинити дію програм, які не є пріоритетними на цей час для Львівщини.
7. Призупинити дію програм і планів заходів, які передбачають проведення концертів, фестивалів, урочистих святкувань та академій., а також круглих столів, конференцій, досліджень, опитувань тощо.

голова фракції "Батьківщина"
у Львівській обласній раді Ганна Костюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: