Сех звернулась до СБУ та МВС щодо звільнення з російського полону Тараса Матвісіва та Валерія Виноградова

Зниклих військовослужбовців Тараса Матвісіва (Львівський прикордонний загін, в/ч 2144) та Валерія Виноградова впізнали у відеоролику про полонених на Сході України. Про це повідомила Львівську обласну державну адміністрацію рідна сестра одного із захоплених військовослужбовців, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Голова облдержадміністрації Ірина Сех скерувала звернення щодо розшуку та порятунку військовослужбовців Матвісіва Т.М. та Виноградова В.Б. голові СБУ Валентину Наливайченку, міністру МВС Арсену Авакову, прокурору Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Миколі Лисому, начальнику управління СБУ у Львівській області Віктору Андрейчуку та начальнику УМВС України у Львівській області Дмитру Загарії.

Як йдеться у зверненні, Тарас Матвісів був скерований в розпорядження Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ для подальшого проходження служби та не прибув до місця призначення. Зі слів сестри військовослужбовця, невідомі особи зняли його з поїзда у м.Донецьку під час слідування до нового місця служби. Після чого сестра Тараса Матвісіва впізнала брата на відеоролику, розміщеному на відеохостингу YouTube (Пленные украинской армии: «С нами в плену обращаются лучше, чем в армии»).

16 липня до облдержадміністрації звернувся Виноградов В.Б. з проханням допомогти розшукати військовослужбовця Виноградова Валерія Борисовича, який 15.06.2014 був направлений з військового госпіталя (ВМКЦ Західного регіону, м.Львів) у свою військову частину (м.Калинів Самбірського району Львівської області). Валерій Виноградов повинен був взяти особисті речі та повернутись назад у госпіталь для лікування. 17 червня рідного брата військовослужбовця було поінформовано, що останній не повернувся і щодо нього порушено кримінальну справу. Брат впізнав Валерія Виноградова на цьому ж відео.

Ірина Сех просить СБУ та МВС застосувати всі можливі методи для звільнення заручників з російського полону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: