Терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази міжнародного злочину, - Кабмін

Керовані Росією терористи не дають можливості Україні розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, передає Еспресо.TV.

"Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії", - йдеться в повідомленні.

За даними Уряду, терористи вивезли 38 тіл загиблих до моргу м. Донецьк, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин. Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії.

Кабмін також поінформував усі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації. Урядом забезпечено необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечено всі можливості для репатріації тіл до відповідних країн, однак на даному етапі терористичні угрупування унеможливлюють цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: