ЄС має переглянути своє ставлення до Москви, - прем’єр-міністри Британії та Нідерландів

Після авіакатастрофи на Україну ЄС має переглянути своє ставлення до Росії у світлі доказів того, що літак збили проросійські сепаратисти.

Таку думку висловили прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і його нідерландський колега Марк Рютте під час телефонної розмови 19 липня, пише  Німецька хвиля з посиланням на Reuters.

Лондон звинувачує Москву в тому, що вона не чинить достатнього впливу на сепаратистів на сході України, з тим щоб вони забезпечили міжнародним експертам доступ до місця аварії літака "Малайзійських авіаліній".

У бесідах по телефону, які Кемерон провів не лише з Рютте, але і з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, всі три політика одностайно висловилися з приводу того, що президент РФ Володимир Путін "має активно взаємодіяти з міжнародним співтовариством і використовувати свій вплив на сепаратистів".

Згідно з повідомленням, Великобританія і Австралія мають намір спільно домагатися від Ради безпеки ООН забезпечення можливості для швидкого та безперешкодного доступу до місця аварії літака та розслідування причин авіакатастрофи, відзначає AFP.

Раніше глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що його країна має дані про те, що до краху літака на сході України з великою часткою ймовірності мають відношення проросійські сепаратисти.

"Українська правда".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: