Президент України має повне право обороняти країну всіма можливими способами, - Генсек ООН

Катастрофа літака "Малазійських авіаліній" - шокуюча та неприпустима.

Про це заявив Генеральний Секретар ООН Пан Гі Мун під час телефонної бесіди з президентом України Петром Порошенком, - передала прес-служба глави держави, інформує "Українська правда".

Він підкреслив, що необхідно встановити всі обставини цієї трагедії, і підтримав дії української сторони для проведення відкритого незалежного міжнародного розслідування.

Генсек ООН також закликав Порошенка скористатись всіма можливими міжнародними інструментами, включно з ООН, для проведення належної експертизи.

Президент України запевнив Пан Гі Муна у повній відкритості до міжнародного розслідування.

Порошенко також закликав ООН засудити дії терористів та визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" терористичним організаціями.

Він поінформував, що терористи надалі продовжують обстріли і напади на українські військові підрозділи, а також перешкоджають доступу експертів до місця катастрофи.

Генеральний Секретар ООН зазначив, що президент України має повне право обороняти свою територію і захищати своїх громадян.

Порошенко повідомив Генеральному секретарю про можливе вимушене дострокове повернення українських вертольотів, задіяних в операціях ООН з підтримання миру.

Водночас, президент України зазначив, що підтримка міжнародної спільноти разом з ООН дадуть можливість врегулювати ситуацію іншими засобами.

Співрозмовники домовились про тісну координацію подальших дій.

Зокрема Пан Гі Мун повідомив, що з цією метою він делегує свого заступника Джеффрі Фельтмана здійснити візит в Україну 28-29 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: