Е-квиток у Львові можна впровадити за два роки, - Щир (фото, відео)

Нова транспортна схема міста Львова повернулась до старої схеми на 80%.

Про це під час проведення громадських слухань заявив начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

«Схема змінена уже на 80%», - повідомив Віктор Щир.

Він також додав, що із понеділка Центр керування рухом ЛМКП «Львівавтодор» розпочне забивати у систему графік руху маршруток підприємства «Міра і К».

«На початок вересня усі дані про маршрутки будуть виводитись на центральний диспечерський пункт. Наступний крок для міста Львова – впровадження електронного квитка, яке займе один – два роки», - повідомив Віктор Щир.

b1cAHmhzqQo

Він також додав, що уже тиждень (із понеділка, 14 липня, - Ред.) у Львові на чотирьох автобусах маршруту № 3а працює чотири варіанти озвучення зупинок. Чотири компанії запропонували свої варіанти, які зараз тестуються на цьому маршруті.

JNzIch_enOQ

Також Щир розповів про засідання «робочої групи» із впровадження електронного квитка у місті Львові. За його словами, до Львова приїжджав представник компанії Siemens Ukraine, який презентував можливості впровадження цієї системи для Львова. Також начальник управління Сергій Кіраль розповідав про можливості компанії Рига Кард.

Громадський активіст Костянтин Шуляк у свою чергу дорікнув Віктору Щиру тим, що у склад робочої групи із впровадження у Львові е-квитка під виглядом представників громадськості увійшло два працівника Львівської міської ради

Натомість ініціатори громадських слухань пропонували своє бачення розвитку схеми пасажирського транспорту міста Львова: відновлення руху тролейбусу проспектом Свободи, закриття для руху транспорту та маршруток вулиці Підвальної і перетворення її на пішохідно-трамвайну тощо.

Громадські активісти також пропонують надання пріоритету у Львові електротранспорту, а маршрутки, мовляв, повинні виконувати функції довезення пасажирів до трамваїв та тролейбусів.

За словами Антона Лягушкіна, автобуси повинні курсувати тільки до Рясне-2, Лисинич, на вулицю Богданівську тощо. Але автобуси із великою пасажиромісткістю та у режимі звичайного автобуса, а не маршрутного таксі. Також активісти кажуть, що маршрутки не повинні дублювати рух трамвайні та тролейбусні маршрути.

Натомість голова Асоціації перевізники Львівщини Іван Велійка наголосив, що цього тижня «Експерт-група» повинна оприлюднити незалежний аудит вартості проїзду у маршрутках Львова.

Громадський активіст Андрій Твердохліб у свою чергу запропонував визнати транспортну схему міста Львова некомплектною, управлінню транспорту та зв’язку скасувати укладені договори із перевізниками та із 1 вересня цього року провести нові конкурси поавтобусно на кожному маршруті. Також, на переконання Твердохліба, виконавчий комітет Львівської міської ради повинен направити звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування пільг на проїзд у маршрутках.

Зазначимо, що участь у громадських слуханням взяло не більше 20 осіб, а громадський рух «За якісний транспорт» не виступав ініціатором проведення цих слухань.

Як пройшли слухання – дивіться у відео Дивись. Інфо

Олег ДОВГАНИК, Дивись. Інфо

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: