Радбез ООН одностайно ухвалив резолюцію із засудженням збиття “Боїнга-777”

Країни-члени Ради Безпеки ООН проголосували за проект резолюції із засудженням збиття “Боїнга-777”, що його запропонувала Австралія.

Резолюція № 2166 від 2014 року була підтримана одностайно, усі 15 країн-членів Радбезу проголосували “за”.

"Це реакція спільноти на серйозний акт, що був збитий малайзійський літак, в результаті чого 298 пасажирів загинули", - зазначив представник Австралії.

"Їхній літак був збитий на території, яку контролюють сепаратисти, на Сході України, - це викликає абсолютне неприйняття. Наша країна тужить за австралійцями, серед загиблих: пара - вчителі у відпустці, які хотіли відзначити вихід на пенсію, 27-річний хлопець, який хотів поїхати у відпустку", - додав представник Австралії.

Нагадаємо, літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торез Донецької області, загинуло 298 людей, з них 80 дітей.

Проект резолюції, що його винесла на голосування австралійська делегація, засуджує "збиття" малайзійського лайнера в Донецькій області. У ньому також міститься вимога до озброєних сепаратистів надати експертам доступ до місця падіння авіалайнера та заклик до усіх сторін співпрацювати з міжнародними слідчими. Документ також вимагає притягнути до відповідальності винних у трагедії та "вимагає від країн та інших гравців у регіоні утримуватися від актів насильства, направлених проти цивільної авіації". Крім того, у проекті резолюції є вимога, щоб до останків жертв було гідне ставлення та повага.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: