У Львові відкриють міжнародну літню школу

У Львові сьогодні представлять скандальну виставу на основі подій в Україні
Вже сьогодні у Львові представлять скандальну виставу на основі подій в Україні. Про це під час прес-конференції розповів російський поет Андрій Орлов Орлуша, інформує Дивись.Інфо.

22 липня 2014 року о 9.30 в Дзеркальній залі Головного корпусу Львівського національного  університету імені Івана Франка (вул. Університетська, 1) відбудеться відкриття Міжнародної літньої школи з української мови і країнознавства, яка триватиме до 8 серпня 2014 року, повідомила прес-служба Університету

З ініціативи Львівської обласної громадської організації «Центр україністики», покликаної популяризувати та розширювати знання про Україну й українську мову у світі, починаючи з 1997 року, в Університеті традиційно проводять літні курси з української мови для іноземців.

Літня школа не має професійних чи вікових обмежень: студенти, викладачі, дипломати, журналісти, службовці й працівники міжнародних організацій охоче приїжджають вивчати мову, культуру, звичаї України і водночас мають гарну нагоду зануритися в україномовне середовище Львова, влитися у його мистецьке життя.  Підтримують школу не лише українські, але й закордонні інституції, серед яких і Німецька служба академічних обмінів (DAAD), яка цього року для участі в Міжнародній літній школі надала 4 стипендії студентам із Німеччини.

Програма школи насичена різноманітними цікавими подіями. У першій половині дня відбуваються заняття з української мови. Висококваліфіковані викладачі з української мови як іноземної використовують власні навчальні посібники, найновіші комунікативні методики, щоб студенти змогли в якнайкоротший термін опанувати найважливіші і найнеобхідніші практичні навички володіння українською мовою.

Навчальну частину доповнює післяобідня програма: лекції з історії України, української мови, літератури, культури, економіки, політики, мистецтва, релігії; тематичні екскурсії Львовом, зустрічі з відомими українцями, майстер-класи з виготовлення традиційних українських сувенірів, кіноклуби, присвячені перегляду й обговоренню українських фільмів.

У вихідні студенти помандрують Україною. Цьогоріч заплановано подорож у Карпати й країнознавчу мандрівку замками Львівщини.

Здобуті знання студенти матимуть змогу продемонструвати в останній день літньої школи, представляючи свої проекти.

Попри складні політичні обставини в країні, зацікавлення вивчати українську мову та культуру виявили студенти з Польщі, Німеччини, Південної Кореї, Австралії. Організатори та викладачі сподіваються, що студенти, які візьмуть участь у літній школі, зможуть не лише побачити справжню Україну, відчути її тепло й гостинність, але й продовжуватимуть створювати її позитивний імідж у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: