Колектив Університету банківської справи НБУ допомагає силовикам у зоні АТО (фото)

Колектив Університету банківської справи НБУ з самого початку військових дій мобілізував сили і зусилля в підтримку Збройним силам України і Національній гвардії, вкладаючи й свою дещицю в її становлення, оснащення і підтримку бойового духу, повідомляє прес-служба Університету.

Так, працівники Університету банківської справи НБУ і всіх структурних підрозділів Національного банку України перерахували одноденну заробітну платню шляхом утримання коштів із виплат, здійснених працівникам у квітні 2014 року на потреби українського війська. «Вважаємо почесним зробити все, аби українські солдати відчували нашу підтримку. Знаємо про відданість наших військовослужбовців, про їхній патріотизм і, звичайно, про їхні проблеми і потреби», – пояснила рішення колективу ректор Університету Тамара Смовженко.

У червні журналісти корпоративного видання «Золотий резерв» Університету банківської справи НБУ за ініціативи студентки Львівського інституту УБС НБУ Наталії Ковб провели акцію «Подаруй промінь сонця герою», під час якої зібрали дитячі малюнки для українських солдатів, які захищають Україну на її Сході. В акції взяли участь дітки працівників Університету, а також долучилися п’ятикласники Львівського економічного ліцею, котрі того часу перебували в літній школі в Карпатах. Діти відмовилися від ідеї створити один спільний малюнок, бо кожен прагнув долучитися до справи і бажав, щоб і його особистий малюнок лежав у нагрудній кишені воїна, який ризикує своїм життям заради майбутнього країни. Зібрані малюнки передали солдатам 51-ї ОМБ, які найбільше постраждали під Волновахою і передислоковані на полігон у Миколаївську область, а також солдатам, які воюють у гарячих точках Донецька і Луганська.

Цьогорічні випускники-бакалаври Львівського інституту Університету (11 груп) віддати 10 тис грн, зібрані для святкування колективного випускного вечора на потреби АТО – їх долучили до закупівлі тепловізорів для українських вояків. Також випускники зібрали майже 8 тис. грн, за які було придбано медичні препарати для солдатів 51-ої ОМБ. Список потрібних медикаментів продиктував у телефонному режимі начальник медичної служби бригади. 13 червня ліки були доставлено на полігон Широкий Лан Миколаївської області в повному обсязі безпосередньо в медичну службу.

Декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Львівського інституту УБС НБУ, доцент Олена Пасевич очолила волонтерську групу зі збору коштів для оснащення десантників, адже не на словах знає про їхню скруту – чоловік Олени Вікторівни є офіцером 80-ї аеромобільної бригади (м. Львів), який з березня перебуває в зоні АТО.

Зібрані колективом Університету і колективами всіх його інститутів – Львівського, Харківського, Черкаського та Інституту магістерської та післядипломної підготовки – понад 140 тисяч гривень дали можливість закупити елементи амуніції, форму, радіостанції і прилади нічного бачення для групи із 20 військовослужбовців.

«Дякую колективові Університету, студентам і випускникам за допомогу в зборі коштів. До слова, активну громадську позицію виявила громада кредитних спілок з різних куточків України – від них отримано близько 30 тис. грн, до акції долучився також  колектив Управління Національного банку України в Закарпатській області, – розповіла Олена Вікторівна. – Більшість зібраних коштів – пожертви звичайних людей, які, зібрані разом, склали солідні суми (усього було зібрано 142 тис. грн), які здатні врятувати життя. Висловлюю ще раз велику вдячність від себе особисто і від усіх військових 80-ї аеромобільної бригади (м. Львів) за вже надану допомогу. Реальна ситуація на Сході в зоні бойових дій украй важка, а в умовах бойових дій необхідне адекватне технічне оснащення. Тож у найближчих планах – купити і передати через наявний канал два тепловізори. Уже є близько 30 тис. грн, але бракує ще 70. Упевнена, що спільними зусиллями ми впораємося!»

 IMG_0278 IMG_0297 IMG_02711 IMG_5160
На фото: закуплена амуніція і бойовий прапор 80-ї аеромобільної бригади, на якому поставили свої підписи бійці 2-ї роти, що отримали допомогу від УБС НБУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: