Як у Львові стати донором крові для постраждалих під час АТО військових

Аби подати свої дані до реєстру потенційних донорів крові для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові, треба звернутися у відділ заготівлі крові закладу на вул. Личаківську, 26 або за телефоном: (032) 275-95-00. Наразі крові для поранених на Сході українських вояків у шпиталі достатньо.

У медзакладі вас, за відсутності протипоказів, внесуть у відповідний реєстр і, при потребі, викличуть здавати кров.

Зазначимо, сьогодні прес-служба Львівської міської ради оприлюднила інфомацію про те, що шпиталь терміново потребує крові І групи (Rh–) та ІІ групи (Rh+, Rh–). Натомість у медзакладі запевнили, що наразі крові вистачає. Як тільки виникає потреба – звертаються до людей за реєстром.

Додамо, більшість людей можуть здавати кров, якщо вони не мають протипоказань до донорства, віком від 18 до 60 років і вагою від 50 кг.

За інформацією Асоціації молодих донорів України, готуючись до дачі крові, необхідно дотримуватись таких правил:

Напередодні, ввечері, необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.

У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.

За 2 години до та 2 години після дачі крові курити небезпечно і для Вас, і для того, кому попаде Ваша кров.

Перед здачею крові слід регулярно і збалансовано харчуватися, напередодні здачі дотримуйтесь спеціальної дієти, вживати побільше рідини, відмовитись від вживання алкоголю за 48 годин до процедури, утриматись від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури, не курити за годину до процедури, обов'язково виспіться, відпочиньте.

Твоє Місто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: