Під мобілізацію можуть потрапити чоловіки, які не служили в армії, - Міноборони

Під третю хвилю мобілізації можуть потрапити військовозобов'язані, які не проходили службу в армії

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Міністерства оборони Олександр Правдивець, передає Liga.net.

Правдивець зазначив, що в першу чергу будуть призиватися військовозобов'язані першої категорії, які пройшли підготовку у Збройних силах України і мають військово-облікову спеціальність.

"Також, можливо, будуть призиватися військовозобов'язані, які не служили в армії і не мають відповідної військової підготовки. Це військовозобов'язані другої категорії, які передані в запас по досягненню 25-річного віку, а також ті, хто пройшли підготовку на кафедрах у вищих навчальних закладах . вони спочатку будуть призиватися в навчальні підрозділи, де протягом місяця з ними будуть проводитися заняття за відповідними програмами підготовки, для кожної спеціальності вони різні за тривалістю, потім - підрозділ, бойове злагодження - і будуть заходити на заміну інших підрозділів в зону АТО або на посилення державного кордону ", - сказав він.

Коментуючи рішення підняти граничний вік військовослужбовців до 60 років, Правдивець зазначив, що ніхто не збирається закликати на службу літніх людей. Це зроблено для того, щоб легалізувати і дати соціальне забезпечення добровольцям відповідного віку, які у складі добровольчих підрозділів працюють у зоні АТО.

За його словами, основною вік призовників буде коливатися в діапазоні 25-40 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: