Продовжується реставрація об’єктів на Личаківському цвинтарі

Як розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, зараз проводиться реставрація деяких об’єктів на цвинтарі, триває ремонт вхідної брами. Загалом за червень музей прийняв близько 15500 осіб.

«За червень 2014 року кількість відвідувачі цвинтарю становить близько 15 500 осіб. Спостерігається незначний спад, через зменшення кількості туристів з Польщі», - розповідає директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

Однак зменшення кількості туристів минулого місяця ніяк не вплинуло на доходи – за перше півріччя спостерігається зростання на 3,8%.

Також на території цвинтаря проводяться значні реставраційні роботи. Власним коштом цвинтаря реставрується одне з перших українських поховань – могила українського вченого Лева Сосновського. Ремонтується брама на вході, яка була збудована у 1875 році.

Окрім того, польський Уряд фінансує ремонт ще 5 повних пам’яток архітектури та 2 частково.

За благодійні кошти планується реставрація могили учителя Івана Франка Олексія Торонського та за кошти спонсора - відомої каплиці Бачевських.

Нагадаємо, нещодавно було видано книгу «Проходи по Личакову» тиражем 2000 екземплярів. Де містяться історії про найвідоміші поховання цього цвинтарю, а також фотографії. Ціна книги становить 48 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: