Центр надання адміністративних послуг роз’яснює порядок укладання договорів найму житлового приміщення

Останнім часом стало актуальним питання укладення договорів найму житлових приміщень, оскільки багато підприємств та установ продовжують передавати будинки на баланс міста, повідомили у прес-службі ЛМР.

«У 2014 році у комунальну власність передано 2 гуртожитки та один житловий будинок на території Сихівського району. Зокрема, від ПрАТ «Будівельно-монтажне підприємство побуту» у власність територіальної громади м. Львова передано гуртожиток на вул. Зеленій, 253 та багатоквартирний будинок для малосімейних жильців на вул. Зеленій, 253-г», - інформує Ірина Турко, адміністратор Центру надання адміністративних послуг Сихівського району.

Після завершення процедури передачі будинків (гуртожитків) мешканці повинні укласти договори найму жилих приміщень, оскільки користування жилим приміщенням у будинках державного і громадського житлового фонду здійснюється, відповідно до договору найму жилого приміщення.

Договір найму жилого приміщення в будинках державного і громадського житлового фонду укладається в письмовій формі на підставі ордера на жиле приміщення між наймодавцем – житлово-експлуатаційною організацією (а в разі її відсутності – відповідним підприємством, установою, організацією) і наймачем – громадянином, на ім’я якого видано ордер.

Для укладення договору найму, мешканцям потрібно звернутися до Центру надання адміністративних послуг відповідного району та подати пакет необхідних документів, після чого заява з пакетом документів розглядається на засіданні громадської комісії з житлових питань при районній адміністрації. На підставі рішення комісії готується розпорядження голови районної адміністрації про укладення договору найму житлового приміщення.

Нагадаємо, що ознайомитися з переліками документів, які необхідні для отримання адміністративних послуг, можна на сайті Львівської міської ради у рубриці «Реєстр послуг» або у Центрі надання адміністративних послуг (пл. Ринок, 1, вхід з правої сторони Ратуші) та у Центрі надання адміністративних послуг Вашого району за такими адресами:

  • Центр надання адміністративних послуг Галицького району:

         вул. Ф.Ліста, 1, каб.10

  • Центр надання адміністративних послуг Шевченківського району:

         вул. Липинського, 11, каб.101

  • Центр надання адміністративних послуг Франківського району:

         вул. Ген. Чупринки, 85, каб.101

  • Центр надання адміністративних послуг Личаківського району:

         вул. К. Левицького, 67, каб.100

  • Центр надання адміністративних послуг Залізничного району:

         вул. Виговського, 34, каб.10

  • Центр надання адміністративних послуг Сихівського району:

         пр. Червоної Калини,66, каб.122

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: