У Львові відзначать 12 річницю пам’яті загиблих у Скнилівській трагедії

У Львові 27 липня відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 12-м роковинам Скнилівської трагедії.

Поминальне Богослужіння розпочнеться о 9.30 год у каплиці всіх Святих українського народу (вул. Авіаційна, 1). З благословення митрополита Димитрія, керуючого Львівсько-Сокальською єпархією, очолить Богослужіння митрофорний  протоієрей о. Ярослав Дуда, міський декан (благочинний) Львівсько-Сокальської єпархії. Співслужитимуть: митрофорний протоієрей о. Ярослав Хомин, який закладав камінь каплиці всіх Святих українського народу відразу після трагедії, та ієрей Василій Горгут, який опікується родинами загиблих.

«Потрібно найперше віддати данину пам’яті загиблим, помолитися за тих, хто відійшов внаслідок цієї катастрофи, а це 77 невинно убієнних. Але важлива також молитовна підтримка тих, хто залишився після трагедії, втратив рідних та близьких», - наголосив о. Василь Горгут.

Після завершення Божественної Літургії відбудеться парастас. А потім рідні та близькі загиблих вирушать ходою до пам`ятного знаку на летовищі - місця трагедії. О 12.45 год - у час падіння літака, там відбудеться поминальна Літія.

«27 липня пройдуть пам’ятні заходи, у зв’язку з 12 роковинами Скнилівської трагедії. Відбудеться поминальне Богослужіння. Заплановано, що після завершення рідні та близькі вирушать ходою до пам’ятного знаку на летовищі. Якщо когось спіткала біда чи хтось вважає за потрібне просто віддати шану тим людям, які полягли під час цієї трагедії, звичайно, ми маємо бути там з тими людьми, яких це зачепило безпосередньо», - розповів Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, що трагедія трапилася 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі під час демонстрації фігури вищого пілотажу, коли раптово літак Су-27 спікірував на людей. В результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, зокрема 28 неповнолітніх, постраждало понад 300 людей. Падіння винищувача у натовп мирних людей у Львові було визнано однією з наймасштабніших світових катастроф за час проведення авіаційних шоу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: