МВС буде пов’язувати "теракт на Садового" із іншими подіями у країні

В ніч з п`ятниці на суботу о 23.30 год по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, було завдано удару з протитанкового гранатомету «Муха». В цей час у будинку не було нікого. Міський голова Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати. За цим фактом порушено кримінальне провадження. Триває слідство. На місці працюють вибухотехніки та правоохоронні органи. Як розповів начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, за фактом порушено кримінальне провадження за статтею «теракт».

«Сьогодні ми проводимо вже повторний огляд. О 23.30 год надійшло повідомлення, що чули потужний вибух. Подзвонили очевидці, які чули вибух. Тут було дуже гучно, багато є людей, які чули вибух. Навіть у сусідніх будинках є вибиті шибки. На місце прибула слідчо-оперативна група, вибухотехніки. Зафіксовано пошкодження фасадної частини будівлі. На місці знайдені уламки і рештки снаряду. Зараз робити висновки, з якої саме зброї було завдано постріл, зарано. Відкрито кримінальне провадження за статтею «теракт». Сьогодні ми працюємо над версіями. Працює слідчий, тільки він має право давати коментарі. Частини акумулятивного заряду – це справді може бути зброя, яка використовується безпосередньо проти броньованої техніки. Траєкторія польоту снаряду, звідкіля він задавався, як можна було прицілитись, яка була ціль, - це з`ясує слідство. Але, я думаю, не важко навчитись стріляти з такої зброї, якщо є умови для того.

Ми беремо до уваги всі події, які відбуваються не лише у Львові, а й в нашій країні. Було на сьогодні ряд замінувань, які не підтвердились. Пов`язувати ці речі з іншими процесами, які відбуваються у Львові, в країні, слідство буде.

Судячи з пошкоджень і знайдених на місці події речових доказів, ми можемо говорити, що це потужна зброя. Теоретично, у нашій країні зараз багато хто може володіти такою зброєю і застосувати її.

Така зброя безпосередньо не зберігається у відділах міліції. У «Беркута» такої також нема. У армії є.

Якщо слідчий буде вважати, що життю і здоров`ю загрожує небезпека, то буде вирішуватись питання про охорону.

Я на своїй пам`яті не пригадую у Львові такого випадку. Це перший раз така ситуація», - розповів Сергій Зюбаненко, керівник Львівського міського управління міліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: