На Тернопольщині затримали двох диверсантів, які вербували бойовиків

Прокуратура взяла під варту двох жителів Тернопільської області за вербування в області бойовиків для самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки"

Про це Еспресо.TV  повідомили в  прес-службі прокуратури Тернопільської області.

"Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчими УСБУ в області, за фактом сприяння терористичної організації за частиною 1 статті 258-3 Кримінального Кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в липні 2014 двоє 28-річних затриманих (брати) вербували мешканців області для участі в діяльності терористичних організацій ДНР і ЛНР та проведення акцій протесту проти дій української державної влади.

Чоловіки інструктували, організовували матеріальне забезпечення, практичне тренування, бойову підготовку залучених осіб у спеціальних таборах на території Росії для їх подальшої участі в терористичних акціях на Сході України. За участь у бойових діях на боці ДНР і ЛНВ вони обіцяли завербованих грошову винагороду в сумі 8000 грн на місяць, з додатковою оплатою за кожного знищеного українського військовослужбовця та міліціонера.

Обом громадянам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Хід слідства перебуває під контролем прокурора області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: