До уламків "Боїнга-777" прибуде 700 озброєних іноземців

700 озброєних військових, переважно з Австралії й Нідерландів, організують розслідування авіакатастрофи малазійського лайнера на Донеччині, якщо парламент України схвалить їхню місію.

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону про ратіфікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування (№0088).

Текст законопроекту розміщено на сайті парламенту.

Проектом закону передбачається ратифікувати Угоду між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування, підписану у Києві 28 липня 2014 року.

Угодою визначається, що багатонаціональна Міжнародна місія захисту розслідування створюється з метою сприяння збиранню решток та проведенню розслідування, відповідно до Резолюції 2166 Заради безпеки ООН від 21 липня 2014 року.

Місія складається з військового й невійськового персоналу Направляючої держави і Австралії та інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17.

Чисельність Місії становить не більш ніж 700 озброєних осіб персоналу.

Члени Місії отримають свободу пересування територією України для переміщення до місцевостей, пов'язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи.

Місія запитує згоди України на будь-яке переміщення до місцевостей, не пов'язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи.

Персоналу місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в порядку самооборони та для виконання своєї діяльності, їм надається дипломатичий статус.

Учасникам місії дозволяється носити польову уніформу.

28 липня Україна та Нідерланди уклали угоду про Міжнародну місію захисту розслідування, яка створюється з метою сприяння збору решток та проведення розслідування на місті авіакатастрофи літака «Боїнг» Malaysia Airlines, що сталася 17 липня.

До складу місії входять експерти та представники поліції Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких перебували на літаку.

Ратифікація угоди Верховної Радою планується у четвер, 31 липня 2014 року.

fakty.ictv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: