«Батьківщина» заявила про самоочищення

Львівська обласна організація ВО «Батьківщина» запустила процес внутрішньої люстрації. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова ЛОПО ВО «Батьківщина», народний депутат України Роман Ілик, передає кореспондент Львівського порталу.

Депутат завив, що є прихильником жорсткої люстрації в Україні і що партія «Батьківщина» готова розпочати цей процес із себе. За словами Р.Ілика, для «Батьківщини» процес люстрації означає очищення від людей, які себе дискредитували в час, коли партія була в опозиції до чинної влади. «Люстрація стосуватиметься депутатів усіх рівнів та людей, які є представниками партії і працюють в органах місцевого самоврядування та державної влади. Серед критеріїв люстрації – ознаки корупційних діянь, лобістських рішень, шкода авторитету партії, ігнорування політичних рішень», - зазначив Роман Ілик.

Щоправда, на запитання , чи готовий голова ЛОПО ВО «Батьківщина» люструвати своїх помічників та заступників і хто з них може постраждати від цього процесу, Р.Ілик чіткої відповіді не дав. Так само депутат не згадав людей, які під час президентської виборчої кампанії «засвітилися» в штабах опонентів Юлії Тимошенко. Як відомо помічник та довірена особа Р.Ілика Володимир Ямельницький на останніх виборах очолив штаб кандидата в президенти Петра Поршенка у місті Дрогобич. За різними джерелами, такі факти викликають значне невдоволення в середині партії.

За даними прес-служби ЛОПО ВО «Батьківщина» у липні цього року внутрішня партійна люстраційна комісія виключила з організації 11 осіб. З 2010 року з лав партії у Львівській області виключили 40 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: