Депутати прийняли Комплексну програму підтримки учасників АТО

Сьогодні, 31 липня, на засіданні сесії Львівської міської ради була затверджена Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Львова. ЛМР визначила необхідну суму видатків на фінансування цієї програми у 2014 році, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У рамках програми передбачається надання допомоги особам рядового і начальницького складу, співробітникам Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області тощо, які беруть участь в АТО, та допомоги переліченим вище категоріям осіб під час підготовки до відправки у зону АТО.

«Виходячи з досвіду, який Львівська міська рада, громадські організації, релігійні організації мали під час надання допомоги жертвам та учасникам Євромайдану та майданів у місті Києві, виходячи з пропозицій громадських організацій, депутатів ЛМР, релігійних організацій, ми пропонуємо сьогодні Комплексну програму допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей. Ця програма буде складатися з трьох основних частин. Перша частина – це надання матеріальних допомог і пільг учасникам АТО та членам їхніх родин. На сьогодні до цих допомог та пільг будуть відноситися дві основні групи допомог. Перша допомога – це виплата одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО, що постраждали. І друга пільга – це надання пільг членам та учасникам АТО, членам їхніх родин у компенсації та сплаті користування житлом, тобто квартирної плати, незалежно від форми власності житлового фонду.

Друга частина – це надання комплексної допомоги за допомогою центрів соціальних служб сім’ї та молоді, соціального захисту, управління сім’ї, молоді та спорту, управління освіти, управління охорони здоров’я, за допомогою громадських організацій, які працюють у цій галузі, та за допомогою релігійних організацій. Ми всі разом хочемо надавати комплексний супровід членам родин та учасникам АТО. Ми хочемо надавати юридичний, соціальний, медичний супроводи та супровід дітей, зокрема щодо учасників АТО, які були поранені чи мають ті чи інші інвалідності. За допомогою всіх цих інституцій, ми будемо надавати їм допомогу у лікуванні, відправленні на реабілітацію та пошуку реабілітаційних інструментів, які їм потрібні, внаслідок їхньої патології чи їхнього поранення. Також є пропозиція забезпечення безкоштовним оздоровленням та відпочинком дітей учасників АТО, безкоштовним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл, які є дітьми учасників АТО, залучення дітей учасників АТО до програми навчання плаванню у місті Львові за бюджетні кошти.

І також дуже важливо пропагувати ті громадські організації, релігійні організації, які на сьогоднішній день взяли на себе відповідальну роль збору коштів та якісного їхнього використання. Працюючи з ними, ми можемо їм допомогти.

Третьою частиною, яка є у Програмі допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин, є матеріально-технічна допомога підрозділам військовим і іншим, які беруть участь в АТО.  До них відносяться працівники Збройних сили України, Нацгвардії, прикордонників та СБУ, які розміщаються на території міста Львова. Згідно з їхніми заявами та з обговоренням з відповідними комісіями ЛМР, на всі ці заходи ми пропонуємо виділити з місцевого бюджету на перші два питання, які передбачають соціальний супровід, медичний супровід, психологічний супровід учасників АТО, 2 582 000 гривень загального фонду бюджету. Ці гроші взялися у загальному фонді бюджету, у зв’язку з скороченням програм, скороченням заходів у департаменті гуманітарної політики, зокрема, управліннях молоді, сім’ї та спорту, освіти, охорони здоров’я, зняття грошей з поточних ремонтів, а також з фінансування управління. Решта коштів – це 2 мільйони на матеріально-технічну допомогу підрозділам учасників АТО, 350 тисяч для компенсації витрат, які має місто на поховання учасників АТО і забезпечення транспортних витрат на учасників АТО, які відправляються зі Львова. На прохання підрозділів ми виконуємо ці завдання. Саме так і виглядає Комплексна програма допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин», - пояснює директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

Програма передбачає надання матеріальних допомог та пільг, надання комплексної допомоги, матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО.

Основними заходами Програми у частині надання комплексної допомоги є:

-           соціальний супровід/супроводження учасників АТО після повернення із зони АТО, забезпечення необхідними соціальними послугами;

-           соціальний супровід/супроводження сімей учасників АТО, забезпечення необхідними соціальними послугами;

-           забезпечення безкоштовним харчуванням учнів загальноосвітніх навчальних закладів з числа дітей учасників АТО;

-           забезпечення безкоштовним оздоровленням/відпочинком дітей учасників АТО;

-           залучення дітей учасників АТО до Програми навчання плаванню у м. Львові на 2014-2015 роки, затвердженої ухвалою міської ради від 15.05.2014 № 3315;

-           висвітлення у засобах масової інформації заходів, спрямованих на підтримку учасників АТО та членів їх сімей.

Основними заходами Програми у частині надання матеріально-технічної допомоги є:

-           забезпечення учасників АТО матеріально-технічними засобами, іншими необхідними матеріалами;

-           забезпечення поховання загиблих учасників АТО;

-           забезпечення транспортних витрат, пов’язаних з АТО.

Що ж до фінансування у 2014 році Комплексної програми підтримки учасників антитерористичних операцій та членів їх сімей – мешканців м. Львова, то необхідна сума видатків становить 5232,7 тис. грн. Зокрема, на надання допомоги у забезпеченні учасників АТО матеріально-технічними засобами, іншими необхідними матеріалами – 2000,0 тис. грн., на забезпечення поховання загиблих учасників АТО – 350,0 тис. грн., на забезпечення транспортних витрат, пов’язаних з АТО – 300,0 тис. грн., на надання матеріальної допомоги та пільг – 2582,7 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: