НАТО готуватиметься до війни з Росією

Північноатлантичний альянс виявив свою неготовність до можливого нападу Росії, відзначивши, що ситуація в Україні повинна стати тривожним сигналом.

Про це повідомляється в доповіді Комітету оборони при кабінеті міністрів Великобританії, який був оприлюднений 31 липня, інформує Новое Время.

На думку авторів доповіді, шанс нападу Росії на члена Альянсу все ще малий, але він має значення, тому його варто брати до уваги. Аналітики вказують, що тактика Москви швидко змінюється і включає в себе кібератаки, інформаційні війни, тероризм, а також участь російських військових без ознак відмінності на сході України.

У доповіді також наголошується, що НАТО погано прогнозує потенційні загрози, а в структурах організації виявилися серйозні вади. Також експерти вказали на суперечності в думках членів Альянсу - Берлін виступає проти постійної дислокації загонів НАТО в Східній Європі, сподіваючись на розсудливість Росії. Водночас, Варшава і Балтія ратують за посилення присутності блоку в регіоні.

Автори доповіді дійшли висновку, що організації потрібні реформи для вдосконалення попередження потенційних загроз і зміцнення сил швидкого реагування.

У свою чергу, командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав запропонував створити найбільшу базу альянсу в Східній Європі біля кордонів Росії.

23 липня з пропозицією створити корпус швидкого реагування НАТО виступила Естонія. Після зустрічі глав держав Східної Європи у Варшаві, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес заявив, що у всіх країнах, які межують з Росією, потрібно наростити присутність і готовність реагування військ НАТО.

Очікується, що це питання буде розглядатися на осінньому саміті НАТО у Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: