Рада затвердила перелік заходів щодо захисту котів у Львові

Сьогодні, 31 липня, на пленарному засіданні міськради було прийняло ухвалу «Про заходи захисту котів від жорстокого поводження у м. Львові», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відтак, було прийнято рішення:

1. Заборонити вилов безпритульних котів на території Львова, за винятком:

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів, способом біостерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників ГО-зоозахисників;

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань, яке надає ветеринарний лікар відповідною письмовою довідкою встановленої форми.

2. Відповідальним особам, які уповноважені в структурах житлово-експлуатаційних підприємств чи організацій забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ізоляції там котів, що може загрожувати їм загибеллю.

3. Забезпечити регулювання чисельності котів у Львові, способом біостерилізації з обов’язковою вакцинацією та відповідною візуальною ідентифікацією за позабюджетні кошти та кошти, передбачені у міському бюджеті на відповідний рік.

4. Запровадити систему взаємодії із зоозахисними ГО для ефективного контролю стану і чисельності популяції безпритульних котів.

5. Зобов’язати комунальні господарства і ОСББ не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, даючи їм доступ до комірних і підвальних приміщень.

6. У випадках отримання звернень громадян щодо наявності обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, причиною яких зазначено наявність безпритульних котів у нежитлових приміщеннях, спрямовувати копію звернення до зоозахисних ГО, з метою залучення їхніх представників, а також опікунів вуличних котів до безпосереднього вирішення питань на місцях виникнення зазначених вище обставин, а також забезпечення переміщення безпритульних котів у притулок або на іншу соціально та санітарно прийнятну територію у разі такої необхідності.

7. Рекомендувати адміністраціям підприємств, установ та організацій звертатись до департаменту житлового господарства та інфраструктури за сприянням у здійсненні біостерилізації та ідентифікації безпритульних котів.

8. Спільно з представниками зоозахисних ГО розробити механізм реалізації цієї ухвали через впровадження інституту опікунства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: