Садовий пожалівся, що не має впливу на обласну раду (відео)

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради розглянули питання про зменшення кількості депутатів міської ради у наступному скликанні. Рада проголосувала це рішення.

«Ця каденція до кінця буде з тою кількістю депутатів. Ми говоримо про наступну каденцію. Відповідне рішення повинна підтримати і проголосувати Обласна рада. І там також може бути багато підводних течій, тому що сьогоднішні депутати мають своїх колег-однопартійців в обласній раді. І це є велика проблема. А місто Львів, територіальна громада,  щоб ви розуміли, має в обласній раді тільки двох депутатів. Місто Моршин має двох депутатів. Така правда», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, що на минулій сесії, 10 липня, міський голова Львова запропонував на наступному пленарному засіданні сесії міської ради розглянути ухвалу про зменшення кількості депутатів міської ради.

У тексті пояснювальної записки до проекту ухвали «Про позицію Львівської міської ради щодо зменшення кількості складу Львівської міської ради VII скликання» зазначено: «На пленарному засіданні 10.07.2014 депутати міської ради та міський голова обговорили питання доцільності зменшення кількості депутатів ради у наступному скликанні. Питання визначення складу місцевих рад врегульовано Законом України «Про вибори депутатів Верховної ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Відповідно до ч. 4 ст. 16 цього закону загальний склад (кількість депутатів) сільської, селищної, міської, районної у місті ради може становити: при чисельності від 500 тис. до 1 млн. жителів – від 60 до 90 депутатів включно. Таким чином загальний склад (кількість депутатів) Львівської міської ради може становити від 60 до 90 депутатів. Згідно з ч. 1 ст. 16 цього закону рішення про загальний склад (кількість депутатів) обласної, районної, міської ради приймається відповідною обласною радою поточного скликання не пізніш як за 50 днів до дня місцевих виборів.

У разі якщо місцева рада, яка має прийняти рішення про загальний склад (кількість депутатів) відповідної місцевої ради, у встановлений строк не прийняла такого рішення, загальний склад відповідної місцевої ради, яка має обиратися, залишається у тій самій кількості, що й у поточному скликанні.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 цього закону чергові, позачергові місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за 60 днів до дня виборів, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

Зважаючи на вищевикладені норми закону, можна зробити наступні висновки:

  1. рішення про загальний склад (кількість депутатів) Львівської міської ради може бути прийняте не пізніш як за 50 днів до дня місцевих виборів після призначення чергових чи позачергових виборів;
  2. рішення про загальний склад (кількість депутатів) Львівської міської ради приймається Львівською обласною радою;
  3. у разі якщо Львівська обласна рада не прийме жодного рішення, загальний склад Львівської міської ради становитиме 90 депутатів.

Таким чином, на сьогоднішній день Львівська міська рада не наділена правом визначати питання складу відповідної ради. Натомість може подавати власні пропозиції та рекомендації з цього приводу Львівській обласній раді.

В зв’язку з цим підготовлено проект ухвали, яким Львівська міська рада рекомендує Львівській обласній раді після призначення чергових, позачергових місцевих виборів прийняти рішення про визначення загального складу Львівської міської ради у кількості 60 депутатів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: