Мобілізовані за власним бажанням

Львівський обласний військовий комісаріат проводить активну фазу третьої хвилі часткової мобілізації. Це означає, що військовозобов’язані направляються до певних підрозділів для подальшого проходження служби. Одними з перших у свої ряди приймає «крилата піхота» (високомобільниі десанті війська). Тимчасово виконуючий обов’язки Львівського обласного військового комісаріату підполковник Олександр Тіщенко особисто контролював процес прийому особового складу у військову частину.

До місця збору військовослужбовців звозять автобусами. Тут їх відразу шикують аби їх зміг оглянути командир. При першому шикування звучить  наказ від офіцера: «Хто не має бажання служити у підрозділах ВДВ один крок вперед». Протягом цілого дня така вимога ставилася до усіх хто прибував до пункту збору. Ніхто цього кроку так і не зробив.  Слід зауважити, що у цих чоловіків дійсно високий бойовий дух. Більшість з них до районних військових комісаріатів прийшли самостійно, не чекаючи повістки. Для них захист Вітчизни, - це справа честі. Ці мобілізовані руйнують стереотипи, що до війська беруть лише простих «роботяг». Для прикладу, Ростиславу 36 років. У минулому він професійний військовий. У чині капітана чоловік звільнився у запас. Почав займатися адвокатською справою, відкрив власну фірму. Його впевнено можна вважати одним із заможних та впливових людей. Та почувши, що розпочалася третя хвиля часткової мобілізації, він не став чекати доки йому прийде повістка і самостійно подався до військового комісаріату. Капітан запасу не зміг всидіти вдома, коли в державі така напружена ситуація. Розповідає, що давав присягу обороняти Україну і розуміє, що зараз він  особливо необхідний. Чоловік самостійно подбав про своє екіпірування. Купив найнеобхідніше – сучасну польову форму, взуття, кевларову каску, бронежилет, рукавиці, наколінники, маскувальний костюм, флягу та телефон . Їхня загальна вартість перевищує 1000 доларів США. Ростислава з нетерпіння чекають вдома його двоє дітей та жінка, які з розумінням поставилися до його громадянського обов’язку.

Ще один мобілізований, - Олег розповів, що він керуючий одного з магазинів, спеціалізованому на продажі зброї.  Зрозуміло, що і екіпіровку також придбав сам. За іронією долі у своєму ж магазині. До армію пішов добровільно. На запитання «Чому?» відповідає вже  традиційним гаслом десантників – ніхто крім нас.

Відділ по роботі з громадськістю Львівського обласного військового комісаріату

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: