Поліція Росії починає активно боротися з інформацією в Інтернеті

1 серпня в Росії набуває чинності так званий закон про блогерів, якій дає право поліції більш активно боротися з правопорушеннями в інтернеті

«Поліція активно співпрацюватиме з Роскомнаглядом. Поки, звичайно, не планується формування нових спецпідрозділів «інтернет-поліції», але цілком можливо таке в майбутньому», – повідомив представник МВС Росії Андрій Пилипчук, передає РИА Новости.

Роскомнагляд сформував окремий департамент, в обов'язки якого входитиме перевірка блогів. А також запустив сайт, в якому блогери можуть самі вносити свої сторінки в спеціальний реєстр, однак і сам Роскомнадзор може це здійснювати.

Блогери нестимуть нарівні з журналістами відповідальність за інформацію, яку вони публікують. Не можна буде розміщувати інформацію екстремістського характеру або закликати до вандалізму.

Необхідно також буде вказувати вікові обмеження і виконувати правила передвиборної агітації. За порушення закону передбачено штраф: до 30 тисяч рублів для фізичних осіб і до 300 тисяч – для юридичних.

У зв'язку з анексією Криму Росією дія цього закону поширюється і на кримських блогерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: