У Львові звільнили від оплати за квартплату усіх, у кого є родичі у зоні АТО

31 липня на засіданні сесії Львівської міської ради була затверджена Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Львова. ЛМР визначила необхідну суму видатків на фінансування цієї програми у 2014 році, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Функціонування міста - це дуже складний механізм. Є надзвичайно багато проблемних питань, але все це відходить на другий план. Сьогодні питання номер один – це захист нашої держави, це підтримка наших вояків, які сьогодні перебувають у зоні АТО, і це підтримка членів їхніх родин.

Тому сьогодні ми прийняли надзвичайно важливу ухвалу: ми звільняємо від квартплати усіх, у кого діти, батьки, сини є у зоні АТО. Це до кінця року. Для цього треба відповідну заяву скерувати. Сьогодні ця ухвала проголосована. Ми також будемо надавати медичну, реабілітаційну допомогу усім тим, хто зазнав певних ушкоджень свого здоров’я, і будемо супроводжувати до часу виздоровлення.

Будемо використовувати весь цей досвід, який ми отримали під час допомоги постраждалим на Майдані. Багато наших львів’ян отримали дуже якісне медичне лікування, у разі потреби протезування за кордоном. І весь цей багаж знань, наші контакти з нашими партнерськими містами, з нашими дружніми клініками, ми будемо використовувати.

Також, безперечно, це допомога Національній гвардії, це допомога СБУ, це закупівля відповідного, специфічного обладнання, спеціального обладнання - це і бронежилети, і засоби гігієни. Це є цілий блок питань.

Якщо підсумувати у коштах, то десь близько до 10 мільйонів гривень у цьому році ми резервуємо для того, щоб підтримати наших українців у цей нелегкий час.

В Україні війна. Тому більш важливого питання сьогодні не існує. Це є наш пріоритет. Також я хочу подякувати усім львів’янам, усім небайдужим громадянам нашої держави, громадським організаціям, які кожного дня допомагають усім українцям, які є у зоні АТО. Тому що зі Львова їдуть цілі машини, буси, фури, які везуть усе необхідне: продукти харчування, бронежилети. Всі, хто що має, всім помагають. Тому місто є солідарне. Ще раз наголошую: для нас - це пріоритет», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

У рамках програми передбачається надання допомоги особам рядового і начальницького складу, співробітникам Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області тощо, які беруть участь в АТО, та допомоги переліченим вище категоріям осіб під час підготовки до відправки у зону АТО.

Програма передбачає надання матеріальних допомог та пільг, надання комплексної допомоги, матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО.

Основними заходами Програми у частині надання комплексної допомоги є:

-           соціальний супровід/супроводження учасників АТО після повернення із зони АТО, забезпечення необхідними соціальними послугами;

-           соціальний супровід/супроводження сімей учасників АТО, забезпечення необхідними соціальними послугами;

-           забезпечення безкоштовним харчуванням учнів загальноосвітніх навчальних закладів з числа дітей учасників АТО;

-           забезпечення безкоштовним оздоровленням/відпочинком дітей учасників АТО;

-           залучення дітей учасників АТО до Програми навчання плаванню у м. Львові на 2014-2015 роки, затвердженої ухвалою міської ради від 15.05.2014 № 3315;

-           висвітлення у засобах масової інформації заходів, спрямованих на підтримку учасників АТО та членів їх сімей.

Основними заходами Програми у частині надання матеріально-технічної допомоги є:

-           забезпечення учасників АТО матеріально-технічними засобами, іншими необхідними матеріалами;

-           забезпечення поховання загиблих учасників АТО;

-           забезпечення транспортних витрат, пов’язаних з АТО.

Що ж до фінансування у 2014 році Комплексної програми підтримки учасників антитерористичних операцій та членів їх сімей – мешканців м. Львова, то необхідна сума видатків становить 5232,7 тис. грн. Зокрема, на надання допомоги у забезпеченні учасників АТО матеріально-технічними засобами, іншими необхідними матеріалами – 2000,0 тис. грн., на забезпечення поховання загиблих учасників АТО – 350,0 тис. грн., на забезпечення транспортних витрат, пов’язаних з АТО – 300,0 тис. грн., на надання матеріальної допомоги та пільг – 2582,7 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: