Депутати заслухали інформацію про ремонт доріг

         Сьогодні, 5 серпня, під час слухань у постійній комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради депутати заслухали  інформацію про хід виконання Програми фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг на 2014 рік, повідомили у прес-службі обласної ради.

         За інформацією департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної державної адміністрації, станом на 31 липня цього року на рахунок Служби автомобільних доріг у Львівській області скеровано 27 млн 904 тис. грн.     На об’єктах, які потребують проведення процедур державних закупівель, Служба автомобільних доріг оголосила тендери. Місцевим бюджетам департамент фінансів Львівської ОДА профінансував 706, 8 тис. грн.

         Водночас, під час слухань зазначалося, що реалізація програми відбувається краще, ніж у попередній рік, оскільки постійна комісія з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради оперативно затвердила перелік доріг і відповідно документи були подані на фінансування.  Зокрема,  Служба  автомобільних  доріг  виконала  робіт  на 5 млн 190 тис. грн. Роботи виконувалися на об’єктах, що не потребували тендерів. Касові видатки становили 1 млн 912 тис. грн, заборгованість за виконані роботи – 3 млн 248 тис. грн.

         Як зазначили у профільному департаменті, основною причиною невиконання запланованих обсягів робіт є відсутність у підрядних організаціях обігових коштів. Основні причини відсутності коштів – велика  заборгованість державного бюджету за роботи, виконані у попередні роки, а також непроведення розрахунків та авансових платежів Головним управлінням Державної казначейської служби у Львівській області.

         За результатами слухання інформації про виконання цієї програми депутати вирішили скерувати звернення до Головного управління Державної казначейської служби у Львівській області стосовно надання інформації про стан казначейської заборгованості і касових видатків цього року.

 Довідка.

          Обсяг фінансових ресурсів для виконання робіт на автомобільних дорогах Львівщини за рахунок обласного бюджету відповідно до Програми фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг на 2014 рік  становить  61 млн 508 тис. грн. З них 56 млн 508 тис. грн – це перехідні залишки станом на 1 січня 2014 року, які утворились через невиконання об’ємів робіт у 2013 році, а 5 млн грн – дохідна частина спецфонду обласного бюджету 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: