У салоні нових маршруток, які закупив Шкурган, є тільки 14 крісел

Львівський перевізник «Міра і К» закупив сім нових автобусів марки «Еталон», усі вони курсуватимуть за маршрутом №14, повідомляє кореспондент Galnet.

«Середній вік транспортних засобів, які працюють у Львові, становить вісім років. Автобуси вже себе замортизували, тому постає питання оновлення рухомого складу. Протягом двох років ми співпрацювали з багатьма банками для того, щоб можна було отримати кредити. Вдалося залучити гроші та придбати лише сім автобусів, хоча були плани щодо 20. Через зростання цін доведеться призупинити цей процес», – розповів директор ТзОВ «Міра і К» Микола Шкурган.

Два нові автобуси вже їздять за маршрутом, п’ять курсуватимуть незабаром. Кожен з них коштував 370 тис. грн. В автобуса низька підлога, але він має сходинки, тому не передбачений для людей з особливими потребами. В салоні є тільки 14 крісел, отож більшості пасажирів доведеться їхати стоячи.

«Ці автобуси виготовив Бориспільський автобусний завод. Вони замінять ті маршрутки, які нині курсують містом. Це зручніший для пасажирів автобус, ширший, комфортабельніший, із широкими дверима», – зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

Додамо, згідно з угодами, які укладали з перевізниками на обслуговування міських автобусних маршрутів, вони мали щороку на 20% змінювати рухомий склад автобусів, які курсують за маршрутом. Ідеться про закупівлю автобусів з низьким рівнем підлоги великої пасажиромісткості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: