Потимко зустрілась із Денисовою

Відбулась зустріч міністра соціальної політики України Людмили Денисової з виконавчим директором Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксаною Потимко. Під час зустрічі обговорювались питання реформування окремих напрямків соціальної сфери з урахуванням європейського досвіду та практичного досвіду громадських організацій України, які пропонують оптимізований підхід до адаптації досягнень передових країн на українському ґрунті.

Зокрема, пропонувалось докорінно змінити механізм забезпечення інвалідів по зору засобами реабілітації, розширивши перелік тифлозасобів за рахунок введення часткової оплати і змінивши схему їх закупівлі. Пропонований механізм дозволить уникнути тендерних закупівель і придбання за державні кошти неякісних товарів для незрячих за завищеними цінами, що зекономить бюджетні кошти і водночас дасть можливість індивідуально підходити до потреб кожного інваліда по зору.

На зустрічі детально обговорювали пропозиції щодо спрощення бюрократичних перепон при зарахуванні осіб з інвалідністю до реабілітаційних установ, розширення повноважень супроводжувача осіб з обмеженими можливостями.

Окремим пунктом йшлося про необхідність видання нормативного документа, який регулюватиме шляхи та механізми застосування тифлокоментарів (аудіодискрипції) при виготовленні мультиплікаційних і художніх фільмів для незрячих. Пропонований нормативний акт дозволить уникати відповідальності за порушення авторських прав при створенні аудіовізуальних творів з тифлокоментарем, якщо вони мають некомерційний характер.

«Зустріч з міністром дала надію, що бюрократичні і не завжди прозорі механізми соціального забезпечення будуть відмінені, соціальна політика набиратиме очікуваних від неї обертів і принесе відчутне покращення для осіб з інвалідністю, а головне – ці процеси відбуватимуться без застосування додаткових державних коштів і дозволять оптимізувати бюджетні витрати», - зазначила виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: