Україна чітко пояснила Росії, яку гуманітарку пропустить - МЗС

Керівництво України проінформувало Росію про умови, виконання яких уможливить відправку в країну гуманітарної колони.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

"Українська сторона повідомила російську, за яких умов може йти мова про доставку гуманітарних вантажів", - заявив він.

Перебийніс пояснив, що для цього необхідно звернення приймаючої країни, узгодження переліку допомоги, доставка її через канали ООН та Червоного Хреста і "виключно через підконтрольні Україні пункти пропуску на кордоні".

При цьому він додав, що Україна має сама визначати, куди і як усе буде доставлятись і, звичайно, не може йти й мови про будь-який військовий супровід гуманітарного грузу.

Як пояснив Перебийніс "Радіо "Свобода", Україна сподівається, що Росія врахувала позицію Києва щодо гуманітарної допомоги Донбасу.

"Якщо міністр закордонних справ Росії говорить, що він погодив з Україною процедуру направлення такої гуманітарної допомоги, то ми лише можемо сподіватися, що Російська Федерація врахувала всі ці вимоги міжнародного законодавства, які озвучувала Україна", – зазначає Перебийніс.

Як відомо, раніше в понеділок президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія направить в Україну свій "гуманітарний конвой".

Президент України Петро Порошенко запропонував організувати гуманітарну місію під егідою Міжнародного Червоного Хреста, що вже підтримав президент США Барак Обама.

Президент Єврокомісії Баррозу заявив, що ЄК проведе екстрене засідання, щоб збільшити свою допомогу в гуманітарній місії під егідою ООН.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: