Чому не можна відмовлятися від "гуманітарного конвою" Путіна (відео)

Погодившись на направлення в Україну «гуманітарного конвою» Путіна президент Петро Порошенко знизив градус протистояння між країнами та вибив козир із рук російського президента

Починаючи, від вчорашнього вечора, якщо подивитися коментарі під новинами, якщо почитати дописи у «Фейсбуці»,  величезна маса людей каже про те, що Порошенко не має права давати згоду на направлення в Україну «гуманітарного  конвою» Путіна.

Звичайно, обурення людей можна зрозуміти, але що ми можемо цьому протиставити?

Росіяни все одно б тиснули на нас і намагалися би будь-яким чином направити в Україну свою «гуманітарну допомогу». Що відбулося зараз? Порошенко використав Червоний Хрест в якості такої собі «прокладки»,  і саме ця організація є відповідальною за цю місію. Зазначу, що направлення 200 КАМАЗІВ  з цим гуманітарним вантажем  було узгоджене не лише з Червоним Хрестом, але й з Євросоюзом. До цього процесу планують  доєднатися також США.  Це означає, що це буде дійсно гуманітарна  місія. Тому я вважаю, що  в даному випадку Порошенко дійсно вчинив правильно. Таким чином, ми знизили градус напруги, вибили козир з рук Путіна і залучили значно ширше коло союзників. Погодившись на направлення «гуманітарної допомоги» з Росії, Україна на півкроку випередила росіян. Це великий позитив.

Однак, існує загроза провокацій. Не виключено, що бойовики будуть обстрілювати цей гуманітарний вантаж, створюючи картинку для російських ЗМІ, і звинувачувати в цьому українську армію. Не виключено, що ця «гуманітарна місія» буде обстрілюватися також з території Росії.

Не слід забувати і про те, що Путін  може використати досвід Туреччини, яка три роки тому направила до Ізраїлю корабель з гуманітарною місією, який спробував прорвати блокаду Сектору Гази. Це закінчилося атакою ізраїльського спецназу, що, в результаті, призвело до різкого погіршення ситуації в регіоні. Саме таку карту може розіграти і Путін, пише Еспресо.

В даному випадку, щоб запобігти  провокаціям і підлостям Путіна, Україна має отримати підтримку міжнародної громадськості із залученням максимальної кількості співробітників "Червоного хреста" та кореспондентів іноземних  ЗМІ.

Наше завдання -  зробити цей процес  максимально  відкритим

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: