"Гуманітарний конвой" Путіна не ввійде в Україну, поки не визначать, кому і яким маршрутом його доставляти, - РНБО

Експерти Міжнародного Комітету Червоного Хреста мають тиждень, щоб визначитися з потребами мешканців Донбасу. І тільки після цього буде надана гуманітарна допомога, яка вже прямує в бік українського кордону з Росії

Про це під час брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Вже  визначено термін -  тиждень для експертів  Червоного Хреста, які  мають визначитися з потребам жителів східних  регіонів, і тільки після цієї оцінки буде організовано  надання гуманні допомоги», - повідомив Лисенко.

Він також відзначив, що є спеціальні вимоги для отримання гуманітарного вантажу.

По-перше, колона повинна пройти через той  пункт пропуску, який контролюють  українські прикордонники. По-друге, гуманітарний вантаж  мають супроводжувати представники  Червоного Хреста.

Водночас Лисенко відзначив, що техніка, якою переводиться гуманітарний вантаж належить одному з силових відомств Росії.

«За всіма нормами  міжнародного права,  будь які силові відомства не мають права супроводжувати гуманітарний вантаж», - наголосив речник РНБО.

За його словами, поки не буде визначено кількості місць призначення і маршрут, в Україні цей гуманітарний вантаж  не з’явиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: