Семеро сімей з Львівщини отримали допомогу від МОУ

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех провела нараду із членами Ради оборони області, до якої входять директори департаментів облдержадміністрації та керівники військових та силових структур області. На нараді, зокрема, йшлося про надання допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців під час проведення АТО, питання мобілізації, звільнення полонених.

Заступник обласного комісара Дмитро Акутін поінформував, що 7 сімей вже отримали допомогу від Міністерства оборони у розмірі 602 тис. грн. на одну сім’ю. Документи ще 23 родин подані на погодження.

Із обласного бюджету виплатили допомогу по 100 тисяч гривень 20 сім’ям загиблих, документи ще 11-ох на погодженні в комісії обласної ради. Загалом в обласному бюджеті передбачено 8 млн 314,5 тисяч грн на виплату матеріальної допомоги в розмірі  по 100 тисяч родинам героїв Небесної сотні та загиблих військових на сході. Із цієї суми виплачено 4, 820 млн гривень. Через зростання кількості загиблих з ініціативи Ірини Сех було збільшено фінансування відповідної програми. Проте на цей час виділених коштів вже замало. У зв’язку з цим голова ЛОДА Ірина Сех ініціює внесення змін до бюджету, аби кожна сім’я, яка втратила на війні сина чи чоловіка, отримала допомогу.

Окрім того, під час наради йшлося про мобілізацію, організацію визволення полонених, налагодження з ними зв’язку та координації дій силових структур з цих питань.

Зокрема, Д. Акутін висловив пропозицію ініціювати внесення змін в чинне законодавство щодо призову осіб старших 60 років, які добровільно зголосились нести службу і за станом здоров’я і досвідом підходять для служби. Також важливим є реєстрація переселенців та їх облік у військовому комісаріаті з метою призову за мобілізацією. Водночас існує потреба в мобілізації чотирьох медичних сестер та лікарів, зокрема вісьмох анестезіологів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: