У звільненому місті Донбасу відкриється відділ української книжки

Найближчими днями планується відкриття відділу української книги в бібліотеці одного зі звільнених міст Донбасу.

Про це повідомляють активісти ініціативи «Відкрий українське».

Активісти звертаються до львів’ян з проханням принести сучасну україномовну літературу, оскільки волонтери проекту вирушать на Донбас вже цього тижня.

Співкоординатор ініціативи «Відкрий українське» Роман Брезіцький зазначив, що найбільше на Сході потребують сучасної української літератури.

«Ми вже не вперше передаємо літературу на Схід. Ця акція - спільна ініціатива бібліотек міста та наших волонтерів. Бібліотекарі повідомили, що є велика потреба у сучасній літературі, оскільки надходження українських книжок за останні роки були мізерними. Також актуальною залишається історична література, романи, поезія, журнали, адже кошти на передплату україномовної періодики не виділялися», -- повідомив Роман Брезіцький.

Місто, в яке вирушать львівські активісти, наразі не розголошується з міркувань безпеки. Інформацію про місто та перебіг заходу буде оприлюднено в день презентації.

Цього тижня пункт прийому книжок працюватиме з вівторка по п’ятницю з 11.00 до 14.00 за адресою вул. Коперника, 42, (Будинок учителя) 2-й поверх. Також з цього тижня починає роботу новий пункт збору літератури в Книгарні Є (проспект Свободи, 7), який працюватиме з 9:00 до 21:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: