Україна погодилася прийняти міжнародну гуманітарну допомогу разом з російською, - Цеголко

Порошенко, Яценюк, Турчинов і силовий блок в ніч з 12-го на 13-те серпня увалили рішенння прийняти міжнародну гуманітарну допомогу для Луганська, в яку входить і російський вантаж.

Про це сьогодні на брифінгу сказав прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, передає прес-служба глави держави.

“Жодна цивілізована країна не відмовляється від гуманітарної допомоги. Сьогодні 11 днів, як унаслідок дій терористів Луганськ не має світла, води та ліків”, - зазначив Цеголко.

За його словами, Комітет Червоного Хреста запропонував виступити гарантом доставки міжнародної гуманітарної місії до Луганська. Ця організація домовилася з Російською Федерацією про міжнародну гуманітарну допомогу для Луганська, включно з російським гуманітарним вантажем. Україна погодилася на перевезення “гуманітарного вантажу” з Росії за умови, якщо він буде перевантажений на вантажівки Червоного Хреста, але Росія відмовилася від такої пропозиції.

Тож прес-секретар Президента розповів, що є три сценарії подальшого розвитку подій, з яких українська влада обрала третій – сканування вантажівок на кордоні і перевезення через підконтрольну терористам територію.

Рішення прийняти допомогу для Луганська і, відповідно, не допустити широкомасштабне вторгнення Росії було ухвалено на спільній нараді в ніч з 12-го на 13-е серпня за участі Президента, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради і силових міністрів,
- зазначив Цеголко.

За його словами, вже сьогодні українська частина міжнародної гуманітарної допомоги вирушає до Луганська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: