Перевізники самі оплатили аудит, щоб довести: тариф 3 грн у Львові – виправданий

Сьогодні громадськості показали результати аудиту, який нібито доводить, що проїзд у львівських маршрутках у розмірі 3 грн є обгрунтований і навіть збитковий.

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

За результатами конкурсу управління транспорту ЛМР аудитором визначило спілку консультантів «Експерт-груп» під керівництвом Андріана Фітьо, яка проводила дослідження впродовж червня-липня. Як зазначив начальник управління транспорту ЛМР Віктор Щир під час брифінгу, за цю роботу аудитору заплатили 9,6 тис. грн, кошти оплатили перевізники.

Він додав, що більшість фірм, дізнавшись про критерії проведення аудиту, просто відмовилися від такої роботи і до конкурсу дійшло дише дві пропозиції.

Нагадаємо, управління транспорту ЛМР організувало аудит для перевірки розрахунку тарифів у львівських маршрутках на основі реальної кількості перевезень із залученням громадських організацій.  У звіті аудиторів вказано, що, перш за все, вони аналізували інформацію, надану перевізниками, також вибірково було визначено один з маршрутів від кожного перевізника і по ньому здійснено обстеження. Маршрут обирався, за словами  Віктора Щира, середній по рентабельності. У результаті обраховано реальну вартість однієї поїздки за один рейс одного пасажира.  До розрахунку тарифу включено плановий прибуток – 15% від собівартості. При цьому, у тариф також закладено вартість перевезення пільговиків, кількість пільговиків прописали на рівні 25%,.

Аудитори проаналізували маршрут №№ 10,36,39, 11, 49. Обстеження проводили в середу і неділю.  Врахувавши всі показники, у звіті вказано, що, наприклад, по маршруту №10 оплачуваний проїзд з врахуванням 25% пільговиків становить 5,19 грн, а загальний проїзд без пільговиків –3,19 грн. У маршруті №11 – 4,2/3,15;  №36– 4,92/3,69, маршрут №39 –3,6/2,73, №49 –  3,55/ 2,66.

Голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка вважає, що аудит показав: тариф у 3 грн, затверджений у місті, не був завищений. Начальник управління транспорту Віктор Щир теж зазначив, що вони вважають такий тариф цілком обгрунтованим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: