Сільські громади просять депутатів ЛОР допомогти їм з облаштуванням дитячих ігрових майданчиків

  Відповідні звернення щодо облаштування дитячих ігрових майданчиків у сільській місцевості на Львівщині надійшли на засіданні комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради від керівників органів місцевого самоврядування та безпосередньо від однієї із сільських громад.

За словами голови депутатської комісії Тараса Скиби, сьогодні на засіданні комісії було розглянуто п’ять звернень щодо облаштування у сільській місцевості дитячих ігрових майданчиків. Чотири з них надійшли від сільських рад, а одне із звернень підготували і надіслали на розгляд комісії жителі села Дуліби Жидачівського району. До свого звернення представники сільської громади додали копії документів за підписом сільського голови, зокрема, гарантійний лист про забезпечення благоустрою біля дитячого ігрового майданчика.

Нагадаємо, у липні 2014 року на засіданні комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради, яке відбулося під головуванням Тараса Скиби, депутати також обговорили питання щодо облаштування дитячих ігрових майданчиків у сільській місцевості.

Зокрема, члени комісії вирішили погодити проект рішення «Про затвердження Програми облаштування дитячих ігрових майданчиків у сільській місцевості Львівської області на 2014 рік» та винести його на розгляд сесії обласної ради. Обсяг фінансування програми з обласного бюджету становить 500 тис. грн.

Також депутати обговорили вимоги для реалізації цієї програми. Серед них, зокрема: сільська рада має надати лист-гарантію про виділення земельної ділянки, розміром 5х10 м кв.; сільська рада зобов’язана забезпечити благоустрій довкола дитячого ігрового майданчика, а також визначити балансоутримувача такого майданчика (крім закладів освіти); кількість дітей віком від 3 до 9 років, які проживають у населеному пункті, повинна становити не менше 50 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: