У Львові провели моніторинг вартості проїзду у маршрутках: Велійці стало страшно

У Львові, на виконання доручення виконавчого комітету, провели моніторинг вартості  разового проїзду у громадському  автотранспорті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 «Коли встановлювався тариф у розмірі 3 грн, було протокольне окреме доручення управлінню транспорту та зв’язку організувати і провести незалежний аудит щодо вартості одного проїзду у громадському транспорті. Така робота була організована управлінням транспорту, визначили на конкурсних засадах компанію, яка  проводила аудит - це ГО «Спілка консультантів. Експерт - група», яка протягом червня і липня провела цей аудит з залученням великої кількості активістів, громадських організацій.

Розрахунок тарифів здійснювався відповідно до запланованих на рік обсягів транспортної роботи для автобусних перевезень. До розрахунку тарифу включено плановий прибуток, норму прибутку, визначену рентабельністю 15% від собівартості.

Аудит здійснювався на маршрутах, які були визначені як середні за рентабельністю на усіх підприємствах. Для обстеження пасажиропотоків було обрано один робочий день - середу,  і один вихідний день – неділю», - розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР.

Відтак, були визначені такі тарифи:

Маршрут №10.  ЛК АТП - 1. Оплачуваний проїзд з урахуванням 25% перевезених пільговиків складає 5 грн. 19 коп., загальний тариф без урахування пільговиків, тобто оплачуваний проїзд повністю складає 3 грн. 89 коп.

Маршрут №11. ТзОВ «Міра і К».  Оплачуваний проїзд з урахування 25% перевезених пільговиків складає 4 грн. 20 коп., загальний тариф без урахування пільговиків, тобто оплачуваний проїзд повністю складає 3 грн. 15 коп.

Маршрут №36. ПАТ «Львівське АТП-14630». Оплачуваний проїзд з урахування 25% перевезених пільговиків складає 4 грн. 92 коп., загальний тариф без урахування пільговиків, тобто оплачуваний проїзд повністю складає 3 грн. 69коп.

Маршрут №39. ТзОВ «Фіакр». Оплачуваний проїзд з урахування 25% перевезених пільговиків складає 3 грн. 64 коп., загальний тариф без урахування пільговиків, тобто оплачуваний проїзд повністю складає 2 грн. 73 коп.

Маршрут №49. ТОВ «Успіх-БМ». Оплачуваний проїзд з урахування 25% перевезених пільговиків складає 3 грн. 55 коп., загальний тариф без урахування пільговиків, тобто оплачуваний проїзд повністю складає 2 грн. 66 коп.

Вимагати перегляду тарифу на основі аудиту транспортні підприємства не будуть.

«З часу, як ми подавали розрахунки, на сьогодні ціна на дизельне пальне виросла на 35%. І коли я думаю про те, чи варто порушувати питання про підняття тарифів, мені стає страшно, адже я знаю, наскільки багаті наші городяни Тому я буду переконувати транспортні підприємства, керівників до діалогу з владою і знаходити інші шляхи. Цим іншим шляхом є вирішення питання щодо пільгових перевезень, тому що обстеження показало, що їхня кількість надто велика, і вона постійно зростає. Тому треба шукати шлях не підняття тарифу, а збільшення кількості людей, які будуть платити за проїзд», - розповів голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка.

За словами Віктора Щира, аудиторська компанія оцінила свою роботу у 9 тис. 600 грн. Ці кошти заплатили перевізники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: